FeaturedKültür Sanat

20. TÜRKSOY Opera Günleri için geri sayım başladı

Kuzey Kıbrıs Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı, TÜRKSOY ve T.C. Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün işbirliğinde, 1994 yılından beri düzenlenen TÜRKSOY Opera Günleri etkinliğinin 20’ncisi için geri sayım başladı.

Etkinlik kapsamında her yıl Türkiye’de ve Kuzey Kıbrıs’ta gerçekleştirilen konserler bu yıl 11 Eylül 2017 tarihinde İstanbul’daki konser ile başlayıp, 13 Eylül 2017 Çarşamba akşamı Bellapais Manastırı’nda yapılacak Kuzey Kıbrıs konseri ile tamamlanacak.
Kuzey Kıbrıs’ı temsilen Opera Sanatçısı Laden İnce’nin sahne alacağı konserde, Kuzey Kıbrıs’ın yanı sıra TÜRKSOY’a üye ülkelerden Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, ve Türkiye’den gelecek sanatçılar da yer alacak. Türk dünyası ülkelerinden gelecek opera sanatçıları piyano eşliğinde dünya klasikleri ile ülkelerinin ulusal opera aryalarından örnekler sunacaklar.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi’nden verilen bilgiye göre, 20. TÜRKSOY Opera Günleri kapsamında Kuzey Kıbrıs’ta düzenlenecek konser Haziran ayında vefat eden Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Sanat Programı Yapımcısı Hakan Çakmak’a ithafen gerçekleştiriliyor.

 Beklenmedik vefatı ülkemiz basın ve sanat camiasında derin üzüntüye neden olan Hakan Çakmak, ülkemiz kültür ve sanat etkinliklerinin kayıt altına alınıp arşivlenmesinde, kamuoyuna ulaştırılmasında ve en önemlisi de kültür sanat alanında farkındalık yaratarak bir bilinç oluşmasında önemli katkılar sağlamıştır.
20. TÜRKSOY Opera Günleri kapsamında Bellapais Manastırı’nda düzenlenecek konser halka açık ve ücretsiz olup saat 20.00’de başlayacağı



Benzer Haberler

“Race Fest” Cemsa’da yapıldı

Voice Kıbrıs Haber

Bakanlar Kurulu et ithalatına izin verdi ve vergi muafiyeti kararı aldı

TAK

İsias Otel bilir kişi raporu 9 Eylül Üniversitesi’nde

Voice Kıbrıs Haber

3 inşaattan elektrik kablolarını söküp çaldılar

Voice Kıbrıs Haber

Demirhan’da hırsızlık yaptığı tespit edilen 4 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa’da uyuşturucu: 1 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber