FeaturedKIBRIS

“18 bin öğrenci öğrenimini dondurdu”

Cumhuriyeti Meclisi Genel Kurulu’nda gündem dışı konuşmalar yapıldı.

SUCUOĞLU

UBP Milletvekili Faiz Sucuoğlu, bir yılda elektrik, süt ürünleri, damacana su, tüp gaz, özel üniversite gibi alanlara gelen zamlara işaret ederek, ekonomik ve diğer sivil toplum örgütü açıklamalarından bazı kesitleri okuyarak “İnsanlar zor durumda” dedi.

Yükseköğretimde 72 bin öğrenci olduğunu kaydeden Sucuoğlu, “18 bin öğrenci öğrenimini dondurdu. Yüksek öğrenim kan kaybediyor” şeklinde konuştu.

Arazi kiralaması konusunda da konuşan Sucuoğlu, hükümet ortaklarının bu konudaki açıklamalarına işaret ederek, “Konsantrasyon ve enerji bu konulara harcanıyor. Ekonomiye, eğitime, turizme ve diğer sektörlere değil…” dedi.

Sucuoğlu, Türkiye’ye yapılan süt ürünü ihracatına işaret ederek, bu ürünün Türkiye’de uygun bulunmadığına söyledi.

İlaç ve tıbbı malzemeler konusundaki ihalelerle ilgili de soru soran Sucuoğlu, “Haziran ayına geldik. İnsülinin olmadığı, kanser ilaçlarının eksildiği söyleniyor. Belli ihalelerin yapılması gerek. Bu direk insan sağlığıyla ilgili” dedi.

Mağusa Devlet Hastanesi’nin cerrahi bölümünün damının akıttığını söyleyen Sucuoğlu, inşaata ne zaman başlayacağını da sordu.

BESİM

Sağlık Bakanı Filiz Besim de eleştirileri yanıtladığı konuşmasında, mülteci konusunun kendilerini üzdüğünü söyleyerek, mültecilerin bekletildiği Ercan’da 112’nin konuşlandığını, sıhhiye ekibinin de burada olduğunu söyledi.

Besim, ilaç ihalelerinin bittiğini belirterek, “Zaman zaman ilaç sıkıntısı yaşıyoruz. Bu sadece mali sıkıntılardan kaynaklanmıyor. İlacı kontrol altına almada, organize etmede yıllardır sorun var. İlaç otomasyonu konusunda ciddi bir çalışma içindeyiz” dedi.

Besim, ciddi tıbbı malzeme sorunu yaşamadıklarını da belirtti.

Bakan Besim, Planlama ve İnşaat Dairesi’nin güçlendirilmesiyle her alandaki tadilatın hızlı şekilde yapılabileceğini belirtti.

Filiz Besim, “Mağusa Hastanesi’nde ameliyatlar erteleniyor diye bir durum yok.İki tane ameliyathane eklenmesiyle sayı 6 olacak. Hedef güçlü bir de yoğun bakım” dedi. Filiz Besim, bu konudaki ihalelerin yazda tamamlanmasının hedeflendiğini de belirtti.

Sağlık Bakanı Besim, inşa edilecek kalp hastanesi konusunda aldıkları bazı eleştirilere de işaret etti.

Besim “Milli Piyango ile kalp hastanesi mi yapacaksınız’ diyorlar. Elbette bağışla kalp hastanesi yapılmayacak. Bu konuda ciddi bir kaynak ve çalışmamız var.Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Kalkındırma Derneği, buna öncü olabileceğini söyledi. Kalkanlı Yaşam Evi’nde de bunda gördük. Sağlığa yardım etmek isteyen çok sivil toplum örgütü ve yardım kuruluşu var. Bu bana inanılmaz bir umut veriyor” dedi.

(TAK)


Benzer Haberler

24. Büyükkonuk Eko Günü yarın yapılıyor

TAK

“Çatı Operasyonunda” 4 tutuklu!

Voice Kıbrıs Haber

19’uncu İpek Koza Festivali’nde ilk gün tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

“Masal Atölyesi”ne çocuklardan büyük ilgi

Voice Kıbrıs Haber

Gazze’ye havadan yardımlar can aldı

NTV

Zanlı ilk etapta 3 gün tutuklu kalacak!

Voice Kıbrıs Haber