FeaturedKIBRIS

16 Ekim Dünya Gıda Günü’nde süte yine zam!

Süt Ürünleri İmalatçılar Birliği, yaptığı açıklama ile çiğ süt üreticilerinin Tarım Bakanlığı’ndan çiğ süte istediği zammı eleştiridi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Süt Ürünleri İmalatçıları Birliği Başkanı Mustafa Başlar, “Kısa zamanda çiğ süte yine zam gelmesinin mutfağımıza girecek süt ürünlerine de zam olarak yansıyacağını ve zaten alımgücü düşen halkımız olumsuz etkilenecek”

Başlar’ın açıklaması şöyle:

“Geçtiğimiz günlerde arpaya yapılan zam sonrası çiğ süt üreticileri Tarım Bakanlığı’ndan çiğ süte 13 kuruş zam istedi.

Yapılan çiğ süt maliyet hesaplamasında arpaya gelen zammın çiğ süt fiyatına yansıması 1.7 kuruş olması gerekirken, çiğ süt üreticilerinin Bakanlıkla istişaresi sonucunda çiğ süte 5 kuruş zam geldi.

Bilinmelidir ki , çiğ süte yapılacak her kuruş zam halkın cebindeki gün geçtikçe azalan paranın daha da azalması demek olacaktır.

Bilindiği gibi, çiğ süte 16 Haziran 2017 tarihinde zaten zam gelmişti. Kısa zamanda çiğ süte yine zam gelmesinin mutfağımıza girecek süt ürünlerine de zam olarak yansıyacağını ve zaten alımgücü düşen halkımızı olumsuz etkileyeceğini kamu oyu ile paylaşmak isteriz.

Süt ve Süt Ürünleri İmalatı yapan bizlerin daha dün döviz artışından dolayı ambalaj dahil girdi fiyatlarımıza zam gelirken, son olarak imalat yapmak için kullandığımız gaza ve çiğ süte zam gelmesi, zorunlu olarak süt ürünlerimize zam yapmamızı getirecektir.

Çiğ süte yapılan her artış, iç piyasada pahalılık, dış piyasada ise ürünlerimizin satılamayacak duruma gelmesi demek olacaktır.

Durumun bu haliyle sürdürülemeyacak bir noktaya geldiğini, devamlı fiyat arışının doğru olmadığını belirtmek isterim.

Süt Ürünlerine yapmak zorunda olacağımız zammın sorumlusunun biz olmayacağımızı saygıdeğer halkımıza bildiririm”


Benzer Haberler

Üreten kadınların eserleri sergilenecek

Voice Kıbrıs Haber

İstanbul Havalimanı’nda iniş takımları açılmayan uçak gövde üzeri iniş yaptı

NTV

Ercan- İskele anayolunda trafik kazası: 2 ağır yaralı

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (8 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Hava az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu geçecek

Voice Kıbrıs Haber

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber