FeaturedKIBRIS

12’nci Çilek Festivali 12-14 Mayıs’ta Yeşilırmak’ta

Yeşilırmak-Yedidalga Üreticiler Birliği tarafından düzenlenen Geleneksel Çilek Festivali, yarın başlıyor. Festival Yeşilırmak’ta 14 Mayıs Pazar gününe kadar sürecek.

Yeşilırmak-Yedidalga Üreticiler Birliği tarafından yapılan açıklamada, festivalin Lefke Avrupa Üniversitesi ve Lefke Belediyesi’nin ana sponsorluğunda, Yeşilırmak ve Yedidalga Muhtarlıkları ile işbirliğiyle bölgeyi cazibe merkezi haline getirmek
ve dünyaya tanıtmak çerçevesinde düzenlendiği kaydedildi.

İlki 1973 yılında çok güç koşullar altında düzenlenen Festival, yarın 18.00 de Yeşilırmak’ta düzenlenecek kortej yürüyüşü ile başlayacak, 18.30 da açılış konuşmaları, daha sonra bölge okulları ve dans guruplarının gösterileri, 12’nci Geleneksel Çilek Güzeli yarışmacılarının tanıtımı ve SOS Grubunun konseri yer alacak.

Festivalde, konserler, çilek tarlalarına ziyaretler, çocuk resim yarışması ve boyama, sörf gösterileri, dans gösterileri yer alacak. En iyi çilek yarışması ve çilek ürünleri yarışmasının da yapılacağı Festival kapsamında 14 Mayıs Pazar 20.00’de 12. Geleneksel Çilek Güzeli yarışması yer alacak.

Kaynak:BRT



Benzer Haberler

Azerbaycan heyeti KKTC’de…

Voice Kıbrıs Haber

Denizde kaybolan 2 balıkçı hala bulunamadı

Voice Kıbrıs Haber

KTÖS’ten çağrı: “Ayla öğretmenin ölümü soruşturulsun”

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (13 Mayıs 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Bugün hava nasıl olacak?

Voice Kıbrıs Haber

Türkiye Süper Lig’de şampiyonluk yarışı son iki haftaya kaldı

NTV