FeaturedKIBRIS

11. Mormenekşe Enginar Festivali coşkulu başladı

Mormenekşe’de  düzenlenen 11’inci Enginar Festivali (03.05.2019) başladı.

Üç gün sürecek olan festival ilk olarak kortej yürüyüşü ile başladı. Kortejden sonra festivalin açılışını festivale katılan Cumhuriyet Meclisi başkanı Teberrüken Uluçay,  Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali, Turizm ve Çevre bakanı Fikri Ataoğlu, İçişleri bakanı Ayşegül Baybars, UBP Genel başkanı Ersin Tatar, milletvekilleri , Yeniboğaziçi Belediye başkanı Mustafa Zurnacılar , komite başkanı Erşen Ummanel hep birlikte yaptılar.

Açılıştan sonra konuşmalar yapıldı ve Türkiye’den adamıza gelen halk dansları ekipleri ile yerli halk dansları ekipleri gösterilerini sundular. Açılış konuşmasını yapan Mormenekşe Kadınlar Birliği Başkanı ve festival komitesi başkanı Erşen Ummanel, 11 yıldır festivalin artarak büyüdüğünü belirtirken, festivale katkı koyan herkese teşekkür etti. Açılışta konuşma yapan diğer konuklar ise enginarın Mormenekşe de bir simge, festivalin ise bir marka olduğunu belirterek emeği geçen herkesi tebrik ettiler.

Festivalin ikinci günü olan bugünde, enginar yemekleri yarışması, trap atış yarışması, mutlu çocuklar defilesi ve gecenin sonunda ülkemizin yerli gruplarından “PASSNOTE” konseri gerçekleşecek.

Festivalin son günü ise sabah saat 11.00’de enginar eko günü ile başlayarak, çocuk şenliğiyle devam edecek ve gün boyu etkinlikler sürecek. Saat 12.00 – 16.00’da fasıl müziği eşliğinde eğlencelerin olacağı festival gece yapılacak olan Öykü Gürman konseri ile son bulacak.


Benzer Haberler

Döviz piyasaları düşüşte

Voice Kıbrıs Haber

“Korolar Mağusa’da tınlıyor” şöleni cuma akşamı yapılıyor

TAK

Tatar “Egemenliğimiz kabul edilmeden Kıbrıs konusunda görüşme yapmayacağız”

TAK

Engelliler, Engelliler Haftası etkinliklerini siyah çelenkle başlatıyor

TAK

Sigorta ve Reasürans Şirketler Birliği Başkanı Barlasoğlu oldu

TAK

Creditwest Bank 30 yaşında

Voice Kıbrıs Haber