FeaturedKIBRIS

1. Kadın İçin Sanat Festivali 18 Mart’ta Başlıyor

ASA Sanat’ın düzenlediği ilk festival olacak olan 1. KADIN İÇİN SANAT FESTİVALİ 18-24 mart tarihleri arasında Bedesten’de gerçekleştirilecek.

Aktivizm ve sanatı iç içe geçirerek; başta ada genelinde dert edilmiş konuları ele alarak, sanat alanında üretim sağlamak amacı ile kurulmuş olan ARTİVİST SANAT ATÖLYESİ (ASA Sanat)’ın düzenleyeceği  1. KADIN İÇİN SANAT FESTİVALİ’  kapsamında resim , fotoğraf ve heykel sergileri, flüt dinletisi,  çeşitli dans (fiziksel tiyatro, çağdaş dans)performansları, video enstelasyon ve kısa tiyatro oyunu olacak.

Sosyal alanda kadınları daha görünür kılmak adına yapılacak olan festival;  kadın ve sanatı buluşturarak, kadınların kamusal alanlarda görünürlüğünü artırmak, sanatsal alanda üretim sağlayan kadın sanatçıların çalışmalarını sergilemek hedefini taşıyor.

Festival boyunca; kadının erdemine, gücüne, yaşadığı zorluklara, kadının görülmeyen  emeğini görünür kılmaya, ataerkil sistemden kaynaklı  yaşadığı zorluklara ve sınırlara, objeleştirilmesinin kırılmasına kadar daha birçok konuya sanatsal bağlamda değinilecek.

Kendi alanlarında halihazırda üretimde olan, performans sanatı, tiyatro, dans, fiziksel tiyatro, fotoğraf, resim, film, video art gibi alanlarda çalışan sanatçıları bir araya getirmiş ve farklı sanat disiplinlerini iç içe geçirip alternatif sanat anlayışları alanında çalışmış olan Artivist Sanat Atölyesi, Kıbrıs’taki sanat anlayışını, dünya sanat görüşüne yaklaştırmak, postmodern algıyı hem izleyicide hem de sanatçıda oluşturmak hedefinde.

Hiçbir siyasi oluşum ile doğrudan bağlantısı olmayan ASA Sanat, insan/hayvan hakları temelli çalışmalarda da gönüllü projeler yürütmek için bir araya gelmiş bir sanat topluluğudur.

FESTİVALİN TARİH VE SAATLERİ ŞÖYE;

18 Mart Cumartesi
18:00 açılış kokteyli , açılış seremonisi , sergi gezimi ve sırasıyla performanslar
20:30 kapanış

19 Mart  Pazar            18:00-20:30
20 Mart  Pazartesi      18:00-20:30
21 Mart  Salı                 18:00-20:30
22 Mart  Çarşamba     18:00-20:30

Yer; Lefkoşa Surlar İçi, Bedesten. (66, Kuyumcular Sokak, Selimiye Mahallesi,Lefkoşa)

 

 


Benzer Haberler

24. Büyükkonuk Eko Günü yarın yapılıyor

TAK

“Çatı Operasyonunda” 4 tutuklu!

Voice Kıbrıs Haber

19’uncu İpek Koza Festivali’nde ilk gün tamamlandı

Voice Kıbrıs Haber

“Masal Atölyesi”ne çocuklardan büyük ilgi

Voice Kıbrıs Haber

Gazze’ye havadan yardımlar can aldı

NTV

Zanlı ilk etapta 3 gün tutuklu kalacak!

Voice Kıbrıs Haber