CoronavirüsFeatured

“1 Eylül’de eğitim konusu yeniden ele alınacak”

Sağlık Bakanı Ali Pilli ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, eğitime ne zaman ve nasıl başlanacağıyla ilgili kararlarını açıkladı.

Sağlık Bakanı Ali Pilli, okulların her zaman 15 Eylül’de açıldığını, bu çerçevede aslında bir gecikme veya kayıp yaşanmadığını söyledi.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının okulların açılmasıyla ilgili tüm hazırlıkları tamamlandığını ifade eden Pilli, kapılar açıldıktan sonra Covid 19 vakalarının geleceğinin zaten bilindiğini, öte yandan kuluçka süresinin tam olarak bilinemediğini söyledi.

Pilli, Sağlık Bakanlığı’nın 7/24 halkın sağlığını korumak için çalıştığını belirtti.

“HASTANEDE 15 VAKA TEDAVİ GÖRÜYOR, 63 KİŞİ TABURCU EDİLDİ”

Bir buçuk ay geçmesine rağmen ülkede 129 vaka olduğunu, bunların büyük çoğunluğunun yurt dışından geldiğini söyleyen Pilli, hastanede 15 vakanın tedavi gördüğünü, 63 kişinin taburcu edildiğini dile getirdi.

“HEDEF 21 GÜN KULUÇKA SÜRESİYLE DURUMU DAHA İYİ ANALİZ ETMEK”

Okulların 1 Eylül yerine 14 Eylül’de açılmasında hedefin 21 gün kuluçka süresiyle durumu daha iyi analiz etmek olduğunu kaydeden Pilli, rastgele testleri de artırarak önlerini daha iyi görebilmek için bu kararı aldıklarını anlattı.
E-nabız sistemi ile tüm testlerin bilgisayar ortamına kayıtlı olacağını kaydeden Pilli, bunun da sürece katkı koyacağını dile getirdi.

“UÇAK VE GEMİLERDE YOLCU KAPASİTESİ AZALTILDI…BUNUN SONUÇLARI ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE GÖRÜLECEK”

Uçak ve gemilerde yolcu kapasitesinin azaltıldığını, bunun sonuçlarının da önümüzdeki dönemde görüleceğini ifade eden Pilli, bunların etkisinin de 21 gün sonra görüleceğini kaydetti.

Pilli, okullar açılmadan mümkün olduğunca fazla öğretmene test yapılacağını ifade etti.

Covid-19 sürecinin en iyi şekilde götürüldüğünü anlatan Pilli, “Okulları açmıyoruz diye bir şey yoktur. Okulları en iyi tedbirleri alarak açacağız” dedi.

Pilli, önemli olanın sağlık olduğunu söyledi “güvenli ülke” sıfatını taşımanın sağlayacağı yararlara işaret etti.
Halkı gerekli sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uymaya çağıran Pilli, “Biz Sağlık Bakanlığı olarak halkımızın sağlığı için ne gerekirse yapıyoruz” dedi.

Pilli, bu kuralların hem özel, hem de kamu okulları için geçerli olduğunu ifade etti.

1 Eylül’de o günün şartlarına göre eğitim konusunun yeniden ele alınacağını kaydeden Pilli, 2020-2021 eğitim yılının hayırlı olmasını diledi.

SORULAR

Bir soru üzerine Pilli, risk grubunda olanlar hakkında bir protokol hazırladıklarını ve kriterlerin hazır olduğunu söyleyerek, bunun kısa süre içinde açıklanacağını da söyledi.

Sorulan bir soru üzerine, online eğitim için gerekli altyapısı olmayan öğrencilere gerekli yardımlar için ellerinden geldiğince destek vereceklerini söyleyen Çavuşoğlu, televizyon opsiyonunun da değerlendirileceğini belirtti.

(TAK)


Benzer Haberler

Kıbrıs Rum Savunma Bakanı Palmas “Halkın endişe etmesine gerek yok”

TAK

Gençler polise molotof kokteyli ve taşla saldırdı

TAK

Karamollaoğlu, genel başkanlıktan ayrılacağını açıkladı

AA

İTT Zirvesi başladı

TAK

Narkotik köpeği geçit vermedi!

Voice Kıbrıs Haber

İMO İş Sağlığı ve Güvenliği Çalıştayı’nın sonucunu açıkladı

Voice Kıbrıs Haber