FeaturedKIBRIS

“1 asgari ücret ödenerek, aftan faydalanılabilecek”

Başbakan Ersan Saner, Covid-19 süresince, muhaceret izni, çalışma izni ve öğrenci izni veya turist vizesi biten kişilerin aftan yararlanabilmesi için bir Muhaceret (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nı onaylayıp Meclis’e gönderildiğini duyurdu.

Saner, üretilen en önemli kararlardan bir tanesinin Covid-19 süresince, muhaceret izni, çalışma izni ve öğrenci izni veya turist vizesi biten kişilerin aftan yararlanabilmesi için bir Muhaceret (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın onaylanması olduğunu belirtti.

Yasa Tasarısı’nın ivedilikle Meclis’e gönderildiğini kaydeden Saner, yasa tasarısına ivedilik almalarının en önemli sebebinin ülkede bu konuda mağdur olan birçok vatandaşın olması olduğunu söyledi.

“1 ASGARİ ÜCRET ÖDENEREK, AFTAN FAYDALANILABİLECEK”

Başbakan Saner, Yasa Tasarısı’nın Meclis’te yasallaşması halinde ülkede bulunan ve cezaya düşen tüm kişilerin, yasanın yürürlüğe girdiği andan itibaren, 1 asgari ücret ödeyerek, bu aftan faydalanabileceğini belirtti.

Saner, izinsiz olarak adada bulunmaktan dolayı ülkeden ayrılan ve cezalı çıkış yapan kişilerin de yine ülkeye giriş yaparken, 1 asgari ücret ceza ödemeleri kaydıyla ülkeye girebileceklerini dile getirdi.

Saner, izinsiz ikametten veya izinsiz çalıştığı yerden dolayı ülkeden ihraç edilenlerin ise yurtdışındaki konsolosluk veya temsilciliklere başvurarak, yine 1 asgari ücret ödeyerek, ülkeye giriş yapabileceklerini söyledi.

90 GÜN İÇİNDE BAŞVURU…

Başbakan Saner, aftan yararlanmak isteyen kişiler veya eş ve çocuklarının af tasarısı Meclis’te yasallaştığı tarihten itibaren, 90 gün içerisinde başvurmaları halinde aftan yararlanabileceklerini kaydetti.

Voice Kıbrıs Haber/TAK


Benzer Haberler

Büyük Hamam kapılarını yeniden halka açıyor

Voice Kıbrıs Haber

Ersin Tatar bugün KKTC’den ayrılarak Gambiya’ya gidiyor

Voice Kıbrıs Haber

278 sürücü süratli araç kullanmaktan rapor edildi

Voice Kıbrıs Haber

Park halindeki 2 araç alev aldı

Voice Kıbrıs Haber

Lapta’da uyuşturucu: 1 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

3 metre yükseklikten kayalıklara düşen şahıs yaralandı

Voice Kıbrıs Haber