FeaturedKIBRIS

Zanlının avukatı “İlaçları arkadaşlarına hediye etmek için getirdi”


(Kamalı Haber) – Ercan Havalimanında KKTC’ye yolcu olarak giriş yaptığı esnada valizinde cinsel gücü artırıcı ve yeşil reçeteye tabi hap ve ilaçlar bulunarak tutuklanan Alman vatandaşı zanlı  yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Demirhan Polis Karakolunda görevli polis memuru Soner Şaban mahkemede olguları aktardı. Polis, 7 Haziran 2024 tarihinde saat 03:00 raddelerinde Ercan Havalimanında KKTC’ye yolcu olarak giriş yapan zanlının valizlerinde yolcu geliş salonunun içerisinde bulunan Gümrük Kontrol noktasında arama yapıldığını söyledi.

Polis, zanlının valizi içerisinde 3 kutu 200 mg. Tilitin marka ilaç, 2 kutu 20 tüp toz,50 adet 60 mg Vidalista, 1 kap içerisinde 30 adet 8 mg Subutez hap, 14 adet beyaz içerikli kapsül bulunduğunu belirtti.

Polis, zanlının İlaç ve Eczacılık Yasasıma Aykırı Harekette Bulunma suçundan tutuklandığını, edilen ilaçlara emare olarak el konulduğunu belirtti.

Polis, ilaçların İlaç ve Eczacılık Dairesine gönderildiğini belirtti. Polis, zanlı hakkındaki soruşturmanın devam ettiğini belirterek, 3 gün ek süre talep etti. Zanlının avukatı ise söz konusu ilaçların Almanya’da yasak olmadığını, zanlının da ülkeye gelirken, arkadaşlarına hediye etmek için söz konusu ilaçları getirdiğini söyledi.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç, zanlının 3 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.

 

 






Benzer Haberler

Bilim insanları 100 yıldan fazla yaşamanın sırrını açıkladı

NTV

Malatya’da deprem meydana geldi!

NTV

Gemikonağı’nda trafik kazalarına karşı eylem yapıldı

TAK

Lefke’de trafik kazalarına karşı sesler yükseldi

TAK

Türkiye ilk mağlubiyetini aldı

NTV

Gürcistan ve Çekya, EURO 2024’te puanları paylaştı

NTV