FeaturedKIBRIS

Zambarta, Leyen’in siyasi yetkisi altında resmi temsilcisi olarak görev yapacak

Avrupa Komisyonu, Myrto Zambarta Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen’in siyasi yetkisi altında Avrupa Komisyonu’nun Kıbrıs’taki resmi temsilcisi olarak görev yapacağını açıkladı.

Açıklama şu şekilde:

“Myrto Zambarta, Avrupa Komisyonu’nun Lefkoşa’daki Temsilciliği Başkanı olarak 1 Eylül’de görevine başladı. Zambarta, bu görevde, Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen’in siyasi yetkisi altında Avrupa Komisyonu’nun Kıbrıs’taki resmi temsilcisi olarak görev yapacak.

Kıbrıs uyruklu olan Zambarta, 15 yıldan uzun bir süre Avrupa Komisyonu’nda çalışmakta olup, uluslararası ticaret, yatırım, insani yardım ve kriz yönetimi konuları başta olmak üzere çeşitli Avrupa Birliği (AB) politika alanlarında derin bilgilere sahiptir.

Zambarta, önceki pozisyonları nedeniyle, yönetim fonksiyonlarında ve temsil ve uluslararası müzakere görevlerini üstlenmede önemli deneyime sahiptir.

Zambarta, 2017’den beri Ticaret Genel Müdürlüğü’nde Çok Taraflı İşlerden ve Dünya Ticaret Örgütü’nden sorumlu Birim Başkanı olarak görev yapıyordu. Eski görevlerinden bazılarında Ticaret Genel Müdürlüğü’nde Hizmetlerden Sorumlu Birim Başkan Yardımcısı (2015-2017) ve İnsani Yardım ve Kriz Yönetiminden Sorumlu Komisyon Üyesi Stylianides’in Kabine Üyesi (2014-2015) olarak görev yaptı.

Zambarta, Cambridge Üniversitesi Hukuk bölümünden mezun oldu ve Londra Üniversitesi’nden Bankacılık ve Finans Hukuku ve Finans alanında yüksek lisans derecesi aldı.

Komisyon, AB Üye Devletlerinin tüm başkentlerinde ve ayrıca, Barselona, Bonn, Marsilya, Milano, Münih ve Wroclaw’daki Bölge Ofislerinde Temsilcilikler bulunduruyor. Temsilcilikler, AB Üye Devletlerinde Komisyonun sahadaki gözü, kulağı ve sesidir. Ulusal yetkililer, paydaşlar ve vatandaşlar ile etkileşime girer ve medyayı ve halkı AB politikaları hakkında bilgilendirirler. Avrupa Komisyonu Başkanı tarafından Temsilcilik Başkanları, görevlendirildikleri Üye Devlette AB’nin siyasi temsilcileri olarak görev yapıyor.”

Voice Kıbrıs Haber


Benzer Haberler

AB ile kritik zirve başladı…

Arkeoloji müzesi için çalışmalar hız kazandı

KTÖS, KTOEÖS ve DAÜSEN, güneyde yapılacak eyleme destek belirtti

Voice Kıbrıs Haber

Limasol’da iki çocuk babaları tarafından kaçırıldı

Voice Kıbrıs Haber

16 yaşındaki kız 2 gündür kayıp!

Voice Kıbrıs Haber

Yorgancıoğlu: Hükümet, devlet kaynaklarını talan ediyor