FeaturedTürkiye

“Yunanistan açıklama yapmak yerine, görüşme çağrılarımıza olumlu yanıt vermeli”

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, Yunanistan Dışişleri Bakanlığının,”Yunanistan her Navtex ilanımızda açıklama yapmak yerine, görüşme çağrılarımıza olumlu yanıt vermelidir.” ifadesini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Yunanistan Dışişleri Bakanlığının, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki sismik araştırma faaliyetlerine ilişkin yaptığı açıklamayla ilgili, “Yunanistan her Navtex ilanımızda açıklama yapmak yerine, görüşme çağrılarımıza olumlu yanıt vermelidir.” ifadesini kullandı.

Sözcü Aksoy, Yunanistan Dışişleri Bakanlığının bugün bir açıklama daha yayımlayarak, Oruç Reis’in Türk kıta sahanlığında icra etmekte olduğu sismik araştırma faaliyetine ilişkin bilinen iddia ve itirazlarını yinelediğini belirtti.

Aksoy, bu iddia ve itirazların, Türk Dışişleri Bakanlığının, geçen temmuzdan bu yana yaptığı 6 açıklamayla yanıtlandığını belirterek, “Türkiye, Doğu Akdeniz’de kendisinin ve Kıbrıs Türklerinin haklarını kararlılıkla korumaya devam edecektir. Yunanistan her Navtex ilanımızda açıklama yapmak yerine, görüşme çağrılarımıza olumlu yanıt vermelidir.” ifadesini kullandı.

(AA)


Benzer Haberler

Sterlin ve Euro’da son rakamlar (8 Temmuz 2021 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Tüm gelir Asya’ya bağışlanacak

Voice Kıbrıs Haber

Girne’de “Frida” sahnelendi

YDÜ tiyatro bölümüne özel yetenek sınavı ile öğrenci alınacak

Voice Kıbrıs Haber

‘Mağusa için büyük bir çevre felaketi’

Voice Kıbrıs Haber

“2023 yılı içerisinde kırsal kesim arsa dağıtımına devam edilecek”

Voice Kıbrıs Haber