FeaturedTürkiye

YKS soruları sızdırıldı iddiası: “Hukuki süreç başlatıldı”


Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) 81 il ve Lefkoşa’da düzenlenen ve 2 milyon 19 bin 709 adayın başvurduğu Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (2024-YKS) üç oturumu da tamamlandı.

Sosyal medya yer alan görüntülerin ardından “YKS soruları sızdırıldı” iddiası ortaya atıldı.

“BAŞARIYLA TAMAMLANMIŞTIR”

İddiaların ardından Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Bayram Ali Ersoy, konuya ilişkin açıklama yaptı.

YKS oturumlarının başarıyla tamamlandığını dile getiren Ersoy, iddialar hakkında hukuki sürecin başlatıldığını açıkladı.

Ersoy’un açıklamaları şöyle:

“YKS başarıyla tamamlanmıştır. Sınav sürecinde yapılan dezenformasyon amaçlı sosyal medya paylaşımları ve bazı basın yayın organlarını da çıkan haberler ile ilgili ilgili hukuki süreç başlatılmıştır.”

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) ait soru kitapçıkları ve sınav evrakını taşıyan 536 nakil aracının yüksek güvenlik zinciri altında ülke genelindeki 245 sınav merkezine sevkiyatı başladı.

 

DÜNYADAN İZOLELER

Soru kitapçıklarının basımı, paketlenmesi, kontrolü ve sevki için görev yapan 100’ü aşkın ÖSYM personeli, yaklaşık 40 gündür dünyadan izole kapalı matbaa döneminde bulundu.

Sınavın tüm hazırlık süreçlerinin yürütüldüğü kapalı merkezde sınav güvenliği, faraday kafesi ve sinyal karıştırıcı jammer gibi özel sistemlerin yanı sıra 7 gün 24 saat emniyet güçlerinin nöbetiyle sağlandı.

Kapalı matbaa döneminde görev yapan personel, YKS’nin son oturumu olan YDT’nin tamamlanmasıyla merkezden çıkarak aileleriyle buluşacak.






Benzer Haberler

Fransa’nın sel suları köprüyü sökerek sürükledi

TRT

Trafik kazalarına dikkat çekmek için yarın eylem yapılacak

TAK

Filenin Sultanları, Milletler Ligi’ne çeyrek finalde veda etti

NTV

Ceza Yasası’nda hayvan hakları için bazı değişiklikler gündemde

TAK

Döviz piyasaları dalgalı seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Zanlının avukatı itiraz etti

Voice Kıbrıs Haber