FeaturedKIBRIS

YKP, 2017 sonrası hükümetlerden açıklama istedi

Yeni Kıbrıs Partisi(YKP) Genel Sekreteri Murat Kanatlı, bugünkü ve geçmiş hükümet temsilcilerini, Taşyapı’ya verilen inşaat izninin neden iptal edilmediğini, neden özel izin verildiğini açıklamaya çağırdı.

Kanatlı, Yüksek İdare Mahkemesinin, Ercan Havalimanının yapı işleri için izinlendirilmiş Taş-Yapı İnşaatın iznini iptal etmesi ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Ercan Havaalanı’nda öngörülen işlerin süresinde bitmemesine rağmen Hükümetlerin ilgili sözleşmeyi iptal yönüne gitmemesi nedenlerinin açıklanmasını istedi.

İhalede olan önemli şartlardan birinin de havaalanını inşaatının yetkili ve yetkin bir müteahhit tarafından yapılması olduğuna işaret eden Kanatlı, “Bakanlar Kurulu, özel karar alarak ihaleye tek başına girme hakkı bile olmayan bir şirkete, Taş Yapı’ya yeni Ercan Havaalanı binasını yapma yetkisi verdi” dedi.

Ercan Havalimanının “peşkeş” çekildiğini savunan Kanatlı, ihalenin yer aldığı 2017’den itibaren Bakanlar Kurulunda görev yapanların menfaat sağlayarak görevlerini kötüye kullanması olasılığı üzerinden soruşturulması gerektiğini ifade etti.


Benzer Haberler

İşte vizyondaki filmler! (27 Kasım 2020 sinemada bu hafta)

Voice Kıbrıs Haber

“Hakaret ve tehdide varan, işi bambaşka yerlere götüren açıklamalar geldi”

Voice Kıbrıs Haber

Reza Zarrab davasında sıcak gelişme

Yarış nedeniyle yol çift yönlü olarak trafik akışına kapatıldı

Voice Kıbrıs Haber

İŞAD Başkanı Enver Mamülcü “Özel sektöre destek verilmeli”

Voice Kıbrıs Haber

Akdeniz açıklarında deprem!

Voice Kıbrıs Haber