FeaturedKIBRIS

“Yetkili makamlar tasarruf kaygısı taşımıyor”

Bugün 22 Mart Dünya Su Günü. Bu yılki tema da “Değişimi Hızlandırın” olarak belirlendi.

Yeşil Barış Hareketi, günle ilgili açıklamasında, dünyada yakın zamanda su krizi yaşanacağı konusundaki uyarıları hatırlatarak, ülkedeki yetkili makamların tasarruf kaygısı taşımadığını savundu, suyun kullanım, tüketim ve yönetim şeklinin değiştirilmesiyle fark yaratılabileceği, bu konuda herkese görev düştüğünü belirtti.

2030’a kadar herkes için su ve sağlıklı suya erişim hedefine ulaşma rotasından sapıldığının, milyarlarca insanın hâlâ güvenli suya ve tuvalete sahip olmadığının aktarıldığı açıklamada, “Değişimi hızlandırmak için hepimiz bir şeyler yapabiliriz ve yapmalıyız. Hatta alıştığımız refahı ve konforu sürdürebilmek istiyorsak bunu mutlaka yapmak zorundayız” ifadelerine yer verildi.

Su krizinin, sağlıktan açlığa, toplumsal cinsiyet eşitliğinden istihdama, eğitimden sanayiye ve afetlerden barışa kadar tüm önemli küresel konulardaki ilerlemeleri baltaladığının ifade edildiği açıklamada, “Milyarlarca insan ve sayısız okul, işyeri, sağlık merkezi, çiftlik ve fabrika, su ve sağlıklı suya erişime ilişkin insan haklarının hâlâ yerine getirilmesini bekleniyor” denildi.

Yeşil Barış Hareketi açıklamasında, araştırmalara göre dünya nüfusunun 1,6 milyarlık kısmının güvenli ve temiz su kaynaklarına erişimde sorun yaşadığı ve yaklaşık 4 milyar insanın ise yılda en az 1 ay ciddi su kıtlığı çektiği bilgisi de yer aldı.


Benzer Haberler

Şüpheli görülen şahsın üzerinden uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Nöbetçi eczaneler

Voice Kıbrıs Haber

KTFF Disiplin Kurulu kararlarını açıkladı

Voice Kıbrıs Haber

Rum meclisi AB’de aşırı sağın yükselişini kınadı

“Bu çalışma her iki ülkenin ticari ilişkilerine olumlu katkı yapacak”

Voice Kıbrıs Haber

“Böyle giderse ülke elektriksiz kalacak”

Voice Kıbrıs Haber