FeaturedKIBRIS

Yeşil Hat’tın gözetimi için 300 sözleşmeli polis istihdam ediliyor

Kıbrıs Rum Meclisi Hukuk Komitesi’nin, mülteci akınının önlenmesi için alınan tedbirler çerçevesinde Yeşil Hat’tın gözetimi için 300 sözleşmeli polis istihdam edilmesi konusundaki görüşmeleri tamamladığı ve yasa tasarısının, en kısa zamanda onaylanmak üzere Meclis’e sevk edileceği bildirildi.

Fileleftheros gazetesi, Hukuk Komitesi Başkanı ve DİSİ Milletvekili Fotini Çiridu’nun, Yeşil Hat’tın denetlenmesinin çok önemli olduğunu çünkü bu yıl, Güney Kıbrıs’taki mültecilerin yüzde 92’sinin Yeşil Hat üzerinden Güney Kıbrıs’a geçtiğini iddia ettiğini yazdı.

Gazete, Ekologlar-Vatandaşlar İşbirliği Milletvekili Haralambos Theopemptu’nun ise, sözleşmeli polislerin bir tarafta Türk askeri, arada BM askeri ve diğer tarafta RMMO askerinin bulunduğu bir bölgede silah taşıyacaklarını ve bunun endişe verici olduğunu dile getirdiğini kaydetti.

Haberde, ELAM Milletvekili Sotiris Yoannu’nun da, söz konusu yasa tasarısının bir an önce onaylanarak, yasadışı mültecilerle mücadeleye daha etkin mücadele edilmesi gerektiğini söylediği belirtildi.


Benzer Haberler

“Bugün ortaya çıkan olay skandal”

Voice Kıbrıs Haber

Girne İlçe Koordinasyon Kurulu ikinci toplantısını gerçekleştirdi

Voice Kıbrıs Haber

Dünyada COVID-19 vakaları ve ölümleri artıyor

Voice Kıbrıs Haber

Maçlara geç çıkan takımlara para cezası uygulanacak

BRT

‘Bu gerginliklerin hiç kimseye faydası yok’

TIP-İŞ Nalbantoğlu ile Barış Ruh ve Sinir Hastane ’si de grevde

Voice Kıbrıs Haber