YAŞAM

Yeni Zelanda’nın Başbakanı Bill English olacak

BAŞBAKAN KEY’İN İSTİFASININ ARDINDAN ADAYLIĞINI AÇIKLAYAN ENGLİSH’İN, RAKİPLERİNİN ÇEKİLMESİYLE BAŞBAKAN OLMASI KESİNLİK KAZANDI

Yeni Zelanda Başbakanı John Key’in istifasının ardından adaylığını açıklayan 54 yaşındaki Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Bill English’in, rakiplerinin çekilmesiyle başbakan olması kesinleşti.

Ülkede başbakanlığı 2008 yılından bu yana sürdüren Key’in hafta başında ani istifasının üzerine bir sonraki başbakanın kim olacağı netleşti.

Key’in, aday olması durumunda destekleyeceğini açıkladığı yardımcısı English, başbakanlığa adaylıklarını duyuran Polis Bakanı Judith Collins ve Sağlık Bakanı Jonathan Coleman’ın çekilmesi nedeniyle Yeni Zelanda’nın 39’uncu başbakanı olması kesinlik kazandı.

Yeni Zelanda medyası, Bill English’i ülkenin yeni başbakanı ilan etti. Ulusal Parti içinde 12 Aralık’ta yapılacak oylamada, English’in partinin genel başkanlığı ve başbakanlığa getirilmesinin tescil edilmesi bekleniyor.

 BİLL ENGLİSH

Yeni Zelanda’da 2008’den bu yana iktidarda bulunan Ulusal Partinin, 2001-2003 yıllarında liderliğini yapan Bill English, 1990’daki seçimlerde Wallace bölgesinden parlamentoya girdi.

Evli ve 6 çocuk babası English, John Key hükümetinde 2008’den itibaren başbakan yardımcılığı ve maliye bakanlığı görevini yürütüyordu.

Kaynak: TAK


Benzer Haberler

Sivrisineklerden kurtulma yolları

Voice Kıbrıs Haber

“Yapısal anlamda güçlü Lefke ilçesi şart”

Voice Kıbrıs Haber

RUSYA’DA BANYO LOSYONU İÇEN 8 KİŞİ ÖLDÜ

Voice Kıbrıs Haber

SOS Çocuk köyü derneği aile bakımını kaybetmiş çocukların yeni yılda mutlu edebilmesi için halka bağış çağrısı yaptı

Voice Kıbrıs Haber

“Join2Media” Projesi Tanıtılacak

‘Uzun süren ses kısıklığı kanser habercisi’

Voice Kıbrıs Haber