FeaturedKIBRIS

Yeltekin “Cypfruvex Ltd özel bir firmaya peşkeş çekilmek isteniyor”




Kıbrıs Türk Ofis, Banka, Sigorta ve Ticaret Çalışanları Sendikası (BASS) Genel Sekreteri Ali Yeltekin, “Cypfruvex Ltd.’in özel bir firmaya peşkeş çekilmek istendiğini” iddia etti.

Yeltekin yaptığı yazılı açıklamada, BASS’ın, Cypfruvex Ltd.’de örgütlü ve yetkili sendika olduğunu ifade ederek, narenciyenin ihraç edileceği bu dönemde Lefke ve Güzelyurt bölge halkına “ağır bir darbe” vurulmak istendiğini savundu.

Sendikanın elde ettiği bilgiye göre, narenciye pazarında yaşanan sıkıntıların tek sorumlusu olarak Cypfruvex Ltd. Genel Müdürü’nün günah keçisi yapılmak ve görevden alınmak istendiğini ileri süren Yeltekin, bunun sonrasında “Cypfruvex Ltd.’in özel bir firmaya peşkeş çekilmek istendiğini” iddia etti.

Bu durumun Güzelyurt ve Lefke narenciye üretimini perişan edeceği, bölge halkının alın teri ile ürettiği narenciyenin özel sektör elinde bedavaya alınacağı ve değerinin yok olacağını savunan Yeltekin, günün sonunda tarımsal ürün üreten satış sektörünün de olumsuz etkileneceğini kaydetti.






Benzer Haberler

Güneydoğu Asya’da şiddetli yağışın yol açtığı afetler 1200’e yakın can aldı

TAK

Farkındalık için sahaya çıktılar

Melek Voice

TDP süren Sosyalist Enternasyonal’de Kıbrıs Türk toplumunun taleplerini gündeme taşıdı

Melek Voice

Tuna “Engelleri bireylere her alanda erişilebilirlik ve fırsat eşitliği sağlamak bir insan hakkıdır”

TAK

Beş sivil toplum örgütünden Avrupa Konseyi ve Avrupa Parlamentosu’na ziyaret

TAK

Güneyin turizm gelirlerinde rekor!

TAK