Spor

YDÜ, Dünya kupasına damga vurdu

Kanada’nın Montreal kentinde düzenlenen RoboCup 2018 Robotlararası Dünya Futbol Kupası’nda “Dünya Şampiyonu” olan Robot, Yakın Doğu Üniversitesi 3D Laboratuarında mekanik ve elektronik tasarımları yapılan ve yapay zeka kodlamaları % 100 Yakın Doğu Üniversitesi tarafından geliştirilen Robot Futbol Takımı (NEUIslanders) Dünya Kupasına damga vurdu.

Bu yıl Dünyanın en prestijli robot futbol turnuvası olarak bilinen RoboCup 2018 Robotlararası Dünya Futbol Kupasına katılan Robot Futbol Takımı, 17 takımı geride bırakıp namağlup olarak dünya şampiyonluğuna ulaştı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini temsilen dünya kupasına katılım hakkı elde eden tek Türk takımı olma özelliği taşıyan Yakın Doğu Üniversitesi Robot Futbol Takımı, dünya kupasında oynadığı maçlarda 4 galibiyet, 2 beraberlik elde etti.

Futbolcu robotlar ve yapay zekaları YDÜ Araştırma Laboratuarlarında geliştirildi

8 robottan oluşan Yakın Doğu Üniversitesi Robot Futbol Takımı NEUIslanders’ın tüm mekanik ve elektronik tasarımları ile yapay zeka kodlamaları % 100 Yakın Doğu Üniversitesi’nin kendi üretimi olup, araştırma laboratuarlarında görevli mühendisler tarafından tasarlanarak üretildi. Her biri özel bir teknolojiyle el yapımı olarak üretilen futbolcu robotlar, üç boyutlu bir koordinasyon ve iletişim sistemiyle yönetiliyorlar. Elektrik elektronik mühendisleri ile Bilgisayar mühendislerinin ortak çalışmasıyla bu yıl, takımı yöneten yapay zeka sıfırdan yazılarak daha ofansif bir robotik futbol takımı yaratıldı.

Kaynak:TAK


Benzer Haberler

MTG kupada 7. Şampiyonluğuna ulaştı

Voice Kıbrıs Haber

AKSA Süper Lig ve AKSA 1.Lig’de 2023-2024 sezonu fikstürü çekiliyor

Voice Kıbrıs Haber

‘Zengin maymun’ deyin.

KKTC FBİDER , sarı-lacivert Fenerbahçe Çadırkent hayata geçti

Voice Kıbrıs Haber

Kadınlar Ligi’nde Hazırlıklar Tamamlanıyor

Taekwondocular “Dünya Şampiyonası”na hazırlanıyor

Voice Kıbrıs Haber