FeaturedKIBRIS

“Yaşamın her alanında pozitif ayrımcılık ve kota ilkesinin uygulanması için çalışacağız”

KAYAD’ın mücadelesine, görüş ve düşüncelerine değer verdiklerini belirten Korkmazhan, kadının özgürleşmesinin ve eşitliğinin önündeki en büyük engel olan erkek egemen sömürü sistemine karşı birlikte mücadele yürüteceklerinin altını çizdi.

“Kadınların maruz kaldığı her türlü sömürü, baskı ve şiddet karşısında kadınların yanında mücadele edeceğiz. Kadınların özgürleşme mücadelesini desteklemeye devam edecek, cinsiyetçilik, cinsiyetçi ilişkiler ve cinsiyetçi dile karşı mücadele edeceğiz” diyen Korkmazhan, “Kadın, toplumsal yaşamda eşit ve saygın yerini almalıdır. Yaşamın her alanında pozitif ayrımcılık ve kota ilkesinin uygulanması için çalışacağız” dedi.

Kadının ev içi emeğinin görmezden gelindiğini, ev emekçisi kadınların sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı yatırımlarının yapılması gerektiğini ve kadın çalışanların kuralsız, güvencesiz, sendikasız çalışmasının yasaklanarak, sendikalaşmanın zorunlu hale getirilmesini savunduklarını ifade eden Korkmazhan, “Kadına yönelik şiddet, baskı ve tacizler en ağır hapis cezası ile cezalandırılmalıdır. Kadın dayanışma merkezleri ve kamusal çocuk bakım merkezleri açılmalıdır” dedi.

“Ataerkil toplumsal cinsiyet algılarının ve rollerinin değişimi için her alanda kararlı adımlar atılmalı, eğitim müfredatı yeniden ele alınmalıdır. Yasalar tüm baskıcı gelenek ve çağdışı unsurlardan arındırılmalıdır” diyen Korkmazhan, kadın ticareti ve seks köleliğinin engellenmesi ve gece kulüplerinin kapatılması gerektiğinin altını çizdi.z


Benzer Haberler

Güney Kıbrıs nüfusunun ortalama yaşı AB’ye oranla düşük

Voice Kıbrıs Haber

Kaza yapan sürücüler yine alkollü!

Voice Kıbrıs Haber

Güney Kıbrıs Türkiye’nin ‘Afrika’ gazetesine karşı tutumunu BM’ye bildirdi

SysAdmin

Tüp gaza yapılan zam bugünden itibaren geçerli olacak

Voice Kıbrıs Haber

Döviz kurlarında son rakamlar

Voice Kıbrıs Haber

Avrupa Komisyonu’nun Sözcüsü: Avrupa kurumları Cenevre için hazır

Voice Kıbrıs Haber