FeaturedKIBRIS

Yarın iki okulda grev var

Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş), okullarda hademe olarak görev yapan üyelerine baskı yapıldığı gerekçesiyle beş okulda başlattığı süresiz greve devam ederken, yarın iki okulda daha grev yapacağını duyurdu.

Kamu-İş Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Sendika, süresiz grev kararı olan 20 Temmuz Fen Lisesi, Gönyeli İlkokulu, Değirmenlik Lisesi, İrsen Küçük Ortaokulu ve Bayraktar Ortaokulu’nun yanı sıra yarın 9 Eylül İlkokulu ve 23 Nisan İlkokulu’nda da grev yapacak. Grevden sonuç alınmaması halinde ise cuma gününden itibaren 9 Eylül İlkokulu ve 23 Nisan İlkokulu’nda süresiz grev ilan edilecek ve süresiz grev kararı olan okul sayısı yediye yükselecek.

– “Grevi kırmak suçtur ve cezası vardır”

Grev kararıyla ilgili açıklama yapan Kamu-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ciddi bir suç işlediğini savunarak, “Toplu iş sözleşmesi hakkını istediği için çalışanların işlerine son verilemez. Söz konusu şirket yetkisizce, grevde olan işçilerin işlerine son verip, başka şirket elemanlarını getirerek işe almaya çalışıyor. Bu grev kırıcılığıdır. Bu grevi kırmak suçtur ve cezası vardır. Grev kırıcılığıyla ilgili ceza davasını yarın Sayın Milli Eğitim Bakanı ve Müsteşarı’na açıyoruz” ifadelerini kullandı.


Benzer Haberler

Cumhurbaşkanı Tatar, Anastasiadis ile gayrı resmi toplantıda görüşecek

Voice Kıbrıs Haber

“Gerçekte virüsün iki toplum arasına ekilmekte olduğunu söyledim”

Voice Kıbrıs Haber

Fransa: 50 yıldır kullanılan ilaç 4 bin 100 kusurlu doğuma yol açmış olabilir

“Müteahhitleri ödeyin, sarayınızı daha sonra yaparsınız”

Voice Kıbrıs Haber

Aracın çarptığı yaya hayatını kaybetti!

Voice Kıbrıs Haber

“AB, TC ile ilişkilerinde yenilenme istiyor”

Voice Kıbrıs Haber