FeaturedKIBRIS

“Yarattığınız durum sürdükçe çalışma barışı sağlanmayacak”

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTKS) Yönetim Kurulu Başkanı Cem Kapısız yazılı açıklama yaparak, Cumartesi saat 09:00 dan ertesi gün saat 08:00’a kadar Hava Trafik Kontrol Merkezi’nde 23 saatlik grev başlatacaklarını açıkladı.

Yapılan açıklama şu şekilde:

“UBP-DP-YDP hükümetinin beceriksizlikleri, halka ve çalışanlara mal edilmeye devam ediyor. Her geçen gün çalışanların maaşları erimekte halka alıştırılmaya çalışılan sefil düzen bir o kadar daha yaşanamaz hale gelmektedir.

* Asgari ücretli çalışan 6000 TL ye nasıl geçiniyor hiç düşündünüz mü?

* Halktan vergi almayı, her sıkıştığınızda elinizi halkın cebine atmayı becerdiğiniz gibi patronlara, sermayeye dokunabiliyormusunuz?

* Dövizin artışı ve beceriksizliğinizden kaynaklanan zamlar karşısında eriyen alım gücünü koruyacağınıza, çalışandan kesip maliyenin açığını kapatma peşindesiniz.

* Demokrasi, adalet, anayasal düzen hiç bu kadar katledilmemişti.

* Devlet Kurumları hiç bu kadar hizmet veremez hale gelmemişti. Tüm kurumları sömürüp zarara soktunuz.

* Sendikalar, sivil toplum örgütleri hükümete isyan eder durumda, siz ise konuşanı susturacak yasalar yapmanın peşindesiniz.

* Alacağınız en ufak kararı bile Ankara’ya danışmadan alamıyorsunuz. Ankaranın dayatmalarını, halkı düşünmeksizin mutlak itaatla uyguluyorsunuz. 

Tüm bunlar yaşanırken, utanmadan çıkıp da sanki bişeyler başarmış gibi bağımsızlık, egemenlik ve istikrar  naraları atarak sinir uçlarımıza dokunuyorsunuz. Işe yaramazlığınıza, beceriksizliklerinize, halkı bu denli sömürmenize ve her geçen gün bizleri yok edişinize artık tahammülümüz kalmamıştır. Siz hükümet edenler ile biz çalışanların arasındaki çalışma barışı da sayenizde tükenmiştir. 18.06.2022 Cumartesi saat 09:00 dan ertesi gün saat 08:00 a kadar Hava Trafik Kontrol Merkezi’nde 23 saatlik grevimiz başlayacaktır. Bu yarattığınız durum sürdükçe çalışma barışı sağlanmayacak, eylemlerimizin ardı arkası kesilmeyecektir.”


Benzer Haberler

İki büyük hediyeyi kazanan talihliler, araçlarını teslim aldı

LTB seyyar satıcı araçlarını kiralıyor

Voice Kıbrıs Haber

Özersay “Temaslı olduk, izole olduk…”

Voice Kıbrıs Haber

Spehar liderlerle görüşecek

Voice Kıbrıs Haber

Erdoğan-Çipras görüşmesinde Kıbrıs’ta çözüm vurgusu

Voice Kıbrıs Haber

Hükümet Sözcüsü Pelekanos “Anastasiadis Tatar’a çok açık ve net bir öneri sundu”

Voice Kıbrıs Haber