FeaturedKIBRIS

“Yapılan iddialarla ilgili Bakanlar Kurulu gerekli adımı atacak”




Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu,  önceki dörtlü koalisyon (CTP-HP-TDP-DP) hükümetinin Maliye Bakanlığı tarafından işlemleri başlatılan, kamuda kullanım amaçlı 42 adet elektrikli araç konusunda bir süredir yazılı ve görsel basında, ‘devletin zarara uğratıldığı’ yönünde yer alan haberlere açıklık getirdi.

Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre,  Amcaoğlu, “söz konusu araçların bir önceki hükümetin Maliye Bakanı Serdar Denktaş tarafından, Kamu İhale Yasasının 24(1)/B maddesine istinaden, Bakanlar Kurulunun bilgisi dışında alımının onaylandığını” belirterek, mevcut hükümetin (UBP-HP koalisyonu), konuyu tabiri caizse kucağında bulduğunu ve araçların alımının gerçekleştirilmek zorunda kalındığını söyledi.

“Yasa bu hakkı veriyor. Araçların alımı yasal mı? Yasal. Gerekli ve etik mi? Bu tartışılır” diyen Maliye Bakanı, devletin sürekliliğinin esas alındığını, bu bağlamda da araçların alımın gerçekleştirildiğini belirtti.

Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, ‘devletin zarara uğratıldığı’ yönünde yapılan iddialara ise, Başbakanlık Denetleme Kurulu’nun yaptığı çalışmalardan sonra konu hakkında Bakanlar Kurulunun gerekli adımları atacağını söyledi.

(TAK)






Benzer Haberler

Sındırgı’da deprem meydana geldi!

Voice Kıbrıs Haber

Bugün hava nasıl? (6 Aralık Cumartesi)

Voice Kıbrıs Haber

Değirmenlik-Haspolat yolunda korkutan kaza: 2 kişi yaralandı!

Voice Kıbrıs Haber

Yapay zeka ikna ediyor ama yalan söylüyor

TRT

3 yaşında satrançta dünya rekoru kırdı

TRT

AB’den X’e 120 milyon avro para cezası

AA