FeaturedKIBRIS

Yangınının çıkış nedenleri ile ilgili Meclis araştırması özel bir komite tarafından yürütülecek

Meclis Genel Kurulu’nda, “21 Haziran 2022 Tarihinde Meydana Gelen Mersinlik Bölgesindeki Orman  Yangınının Çıkış Nedeni veya Nedenleri ile ilgili Meclis Araştırması Açılması Önergesi”, ardından ise Meclis araştırması görevinin oluşturulacak özel bir komite tarafından yürütülmesi oy birliği ile kabul edildi.

Meclis Genel Kurulu’nun yaz tatili öncesi son birleşimi devam ediyor. Anayasa gereği, Haziran ayı sonuna kadar çalışan ve Ekim ayının ilk iş günü kendiliğinden toplanan Cumhuriyet Meclisi, yaz aylarında Cumhurbaşkanı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı, Bakanlar Kurulu veya en az on milletvekilinin istemi üzerine olağanüstü toplantıya çağrılabiliyor.

Bugünkü oturumda ilk olarak, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Meclis Grubu, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Meclis Grubu, Yeniden Doğuş Partisi (YDP) ve Demokrat Parti (DP) tarafından sunulan “21 Haziran 2022 Tarihinde Meydana Gelen Mersinlik Bölgesindeki Orman  Yangınının Çıkış Nedeni veya Nedenleri ile ilgili Meclis Araştırması Açılması Önergesi” oy birliği ile kabul edildi. Konuyla ilgili Meclis araştırması görevi oluşturulacak özel bir komite tarafından yürütülecek. Öte yandan, ilgili önerge ilk olarak  CTP Başkanı ve Lefkoşa Milletveki Tufan Erhürman tarafından sunulmuş, ardından ise tüm partiler ortak olmuştu.

Milletvekillerinin güncel konuşma istemleri ile devam eden Birleşimde ilk sözü CTP Milletvekili Fazilet Özdenefe aldı.

– Özdenefe: “Jet skandalı raporu nerede?”

“Lapta Bölgesindeki Marina Projesi ile ilgili Gündemdeki İddialar” konulu konuşma yapan Özdenefe, ilk olarak Sol Hareket Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan’ın Türkiye Cumhuriyeti’ne alınmamasına değindi.

Son bir yılda başka KKTC vatandaşlarının da Türkiye’ye alınmadığını hatırlatan Özdenefe, yetkili makamların bu konuyla ilgili hiçbir şey yapmadığını savunarak, eleştirdi.

Eski bir parlamenter olarak Okan Dağlı’nın da aynı durumu yaşadığını ve sonrasında bilgi istediğini anımsatan Özdenefe, bunun da takibinin yapılmadığını söyledi.

Türkiye’ye alınmayan vatandaşların “güvenlik tehdidi” olduğunu kabul etmediğini ifade eden Özdenefe, “Ülkeyi yönetenler kendi insanının seyahat özgürlüğü ile ilgili gerekli araştırmayı yapmalıdır” dedi.

TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Kıbrıs ziyaretine işaret eden Özdenefe, KKTC içişleri Bakanı’nın olduğu bir yerde Çavuşoğlu’nun vatandaşlığın yanı sıra Lapta Marina Projesi’nin hayat bulacağı yönünde de sözler verdiği iddialarının olduğunu belirterek, “Lapta bölgesinin durumu, altyapısı ortada. Hala daha oralarda birileri birşeyler pişirip kotarmaya çalışıyor” ifadelerini kullandı.

CTP’nin ülkeyi kalkındıracak yatırımları desteklediğini, Lapta Bölgesinde de doğru ve ekolojiye uygun projelere itirazı olmadığını vurgulayan Özdenefe, bölgede öncelikle imar planı yapılması gerektiğini kaydetti.

CTP Milletvekili Özdenefe, Lapta Marina Projesi’nin son birkaç yıldır gündeme getirildiğini belirerek, konuyla ilgili sürece değindi. Sürecin şeffaf bir şekilde yürütülmediğini, usulsüz ihaleye çıkıldığını savunan Özdenefe, konunun şu anda yargıda olduğunu da kaydetti.

Lapta Marina Projesi ile alakalı olan ve “jet skandalına” konu olan şirketin kim olduğunu soran Özdenefe, Polis Genel Müdürlüğü’ne de “Jet skandalı raporu nerede?” sorusunu yöneltti.


Benzer Haberler

‘İmar Planı belirli zümrelere değil, toplumun geneline hizmet etmeli’

Voice Kıbrıs Haber

Birleşik Eylem Komitesi Mağusa’da eylem yapacak

Voice Kıbrıs Haber

AKSA Futbol Ligleri’nde son haftanın programı belli oldu

Voice Kıbrıs Haber

Brezilyalı şarkıcı Elza Soares hayatını kaybetti

“Gençliğe sonsuza kadar ilham kaynağı olacak”

Voice Kıbrıs Haber

Ataoğlu “Yol haritası belirlenecek”