FeaturedKIBRIS

“Yangını söndürmede koordinasyon eksikliği yaşandı”

CTP Milletvekili Erkut Şahali Meclis’te , iç tüzüğün 62. Maddesi gereğince geçen gün meydana gelen yangınla ilgili konuşma yaptı.

KKTC’de 1995 yılında adadaki en büyük yangın meydana geldiğini anımsatan Şahali, yangın yaşanırken en yetkili makamın Orman Dairesi olduğunu söyleyerek, bu yangında çeşitlilik arz eden koordinasyon bozukluğu yaşandığını kaydetti.

Orman yangınlarında yetkili otoritenin kim olduğunun belli olduğunu söyleyen Şahali, yapılan farklı açıklamaların ardından yangının yıkıcı etkisini sürdürdüğünü kaydetti.

Yangın söndürmede koordinasyon eksikliği yaşandığın söyleyen Şahali, geçmişten ders alınmadığını söyledi. 1995 yangınından sonra yangın fonu oluşturulduğunu ve teşkilat yasasının gözden geçirilerek, tadil edildiğini dile getiren Şahali, önceden yaşanan yetersizliklerin giderilmesine yönelik hareket edilmediğini belirtti.

Rehabilitasyon çalışmalarının yetkili kurumlar tarafından yapılması gerektiğine dikkat çeken Şahali, ormanlarda gerekli koruma tedbirlerinin alınması halinde yangının bu boyuta ulaşmayacağını kaydetti.

Koordinasyon sorunun yangını söndürme esnasında ortada olduğunu ve bu koordinasyonsuzluğun devam ettiğini dile getiren Şahali, parti olarak, ileriki zamanlar için yol gösterici olması ve bölgenin rehabilitasyonunun bilimsel yöntemlerle yapılabilmesi için yangının sebep ve sonuçlarının araştırılması önerisi yapacaklarını belirtti. Şahali, araştırma önerisini Meclis Başkanlığı’na sunacaklarını söyledi.

Şahali, yangının özel bir mülkten çıkmış olduğu yönünde bilgi sahibi olduğunu ancak Meclis’in bu konuda araştırma komitesi kurarak, somut sonuçların elde edileceği derinlemesine bir araştırma yapılmasını önerdiklerini kaydetti.

 


Benzer Haberler

KKTC’de ilk kompostlama tesisi faaliyet geçiyor

Voice Kıbrıs Haber

Eski bankacıya hapis cezası

Kamuda yaz mesaisi başlıyor

Voice Kıbrıs Haber

Gaziveren’de ani ölüm!

Voice Kıbrıs Haber

Tatar, Sanayi Odası Başkanı Kamacıoğlu ve Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti

Voice Kıbrıs Haber

Döviz yeni haftada yükselişte

Voice Kıbrıs Haber