DÜNYA

Yangın nedeniyle evlerinden tahliye edilenlerin sayısı bin 500’ü aştı

İspanya’nın doğusundaki Castellon ve Teruel kentleri arasında dün çıkan orman yangınında evlerinden tahliye edilenlerin sayısının 1500’ü aştığı duyuruldu.
Valensiya özerk yönetim hükümeti Adalet, İç İşleri ve Komu İdaresi Bakanı Gabriela Bravo, gazetecilere yaptığı açıklamada, dün başlayan orman yangınında şimdiye kadar 3 bin hektarlık alanın zarar gördüğünü söyledi.
Bravo, yaklaşık 30 kilometre çapında bir alanı etkileyen ve çok sayıda küçük yerleşim yerinin olduğu bölgede 1500’den fazla kişinin evlerinden tahliye edildiğini ve yangının halen kontrol altına alınamadığını belirtti.
Bölge için hava sıcaklığı ve rüzgardan dolayı “yüksek tehlikeli” alarm verildi.
Yangın söndürme çalışmalarına 18 uçak ile 420 kişilik ekibin katıldığı duyuruldu.
AB toplantısı için Brüksel’de bulunan İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, yılın ilk büyük orman yangınıyla karşı karşıya olduklarını ifade etti.
“Yaz sezonu dışında olması da endişe verici” ifadesini kullanan Sanchez, “Bu korkunç yangından dolayı vatandaşlarımızdan tek talebimiz en yüksek düzeyde temkinli ve dikkatli olmalarıdır. İspanyol hükümeti başta tahliye edilenler olmak üzere yangından zarar gören tüm vatandaşlara gerekli desteği verecektir” dedi.
İspanya 2022’de orman yangınlarında tarihinin en kötü yıllarından birini geçirmiş, 310 bin hektardan fazla alan yanmıştı.


Benzer Haberler

Jaguar Land Rover, İngiltere’de 5 bin kişiyi işten çıkaracak

Trump: Meksika sınırına 15 bin asker yığabiliriz

Voice Kıbrıs Haber

Galerinin deposundan 16. yüzyıla ait başyapıt çıktı

Dünyanın en eski maddesi bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Şampiyonlar Ligi’nde finali: Real Madrid-Juventus

AB, Trump’ın Covid-19 tedavisinde kullanılan antikor kokteylini değerlendirmeye aldı

Voice Kıbrıs Haber