KIBRISÖzkan Mertekci Özel Spor Haberleri

Yalova, Maraş’ta mutlu

Öncelikle yazıma önceki günlerde hayatını kaybeden Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun eski başkanlarından, spor insanı Özer Esenyel’i anarak başlamak istiyorum…

Pazar günü Maraş ile Yalova arasında oynanan 1. Lig karşılaşmasında Yalova deplasmanda geriye düştüğü karşılaşmayı ilk yarıda bulduğu üç golle zorlanmadan geçmiş oldu.

Yalova, Süper Lig deneyimli oyuncuları ile altyapıdan yetiştirdiği oyuncularından kurduğu takımı bu sezon ilk kez izleme fırsatını buldum.

Mücadele gücü yüksek, verilen görevleri tam anlamıyla yapmaya çalışan ve maçın her anında oyunun içinde tam konsantre olmuş bir ekip havasında buldum.

İlerleyen haftalarda daha sağlıklı bir değerlendirme yapma fırsatımız kesinlikle olacaktır. Fakat hatlar arası mesafenin uzun tutulması, dünkü sahanın küçük olmasına rağmen kendini açık açık göstermiş olduğunu düşünüyorum.

Camia ve oyuncuları çok iyi bilen teknik direktörlerin eminim ki bu konuda gerekli önlemi alıp oyun kurgusunu hatlar arası daraltmayı yaparak daha toplu ve kompak bir ekip yaratacaktır.

Bu da kendilerine oynamak istedikleri tempolu ve yüksek fizik gücü gerektiren mücadeleyi 90 dakikaya yayma fırsatını verecek.

Oyuna gelecek olursak, Maraş oyunun hemen başında karambol de olsa öne geçmenin avantajını koruyamayarak, rakibin temposuna karşılık veremeden kalesinde arka arkaya pozisyonlar verdi, nitekim kalelerinde gördükleri üç golle oyundan koptular.

Hem mental olarak hem de mücadele olarak oyunu çeviremeyeceklerini kabul eder gibi bir atmosferde karşılaşmayı bitirdiler.

Yalova ise hemen oyunun başlarında kalelerinde pozisyon yokken acemice yedikleri golün şokunu çok erken üzerlerinden atarak, arka arkaya buldukları üç golle devreye rahat bir şekilde girmelerini sağlamış oldu.

İkinci devreye oyunu kontrol altında tutarak bitirmiş oldular ve 3. haftayı 6 puanla tamamlayarak üst sıralarda olacaklarının sinyallerini hem camialarına hem de sporseverlere vermiş oldular.

Kazanma alışkanlığını yakalamak tüm takım üzerinde olumlu etki yaratacaktır.

Haftalar geçtikçe zorluk derecesi maçların fazlalaşağı, hedeflerin belirleneceği sıralamaların aşağı yukarı netleşeceği dönemlere hazır olmak için kadrolarının yeterli olması gerekiyor, giren çıkanı aratmadığı zaman ve takım içi rekabetin yüksek olduğu zaman istenilen ve beklenilen seviyelere ulaşabilirler.

Maraş takımı mücadele etmeye çalışan, yaş olarak yüksek fakat lig deneyimi az oyunculardan kurulu olması sebebi ile pek fazla varlık gösteremedi.

Kurulu bir düzen olmadan, belli bir oyun şablonu olmadan ve oyun disiplinine sadık kalmadan, ne kadar mücadele ederseniz ediniz pek fazla istediğiniz neticelere ulaşmanız mümkün gözükmüyor.

Burdan dersler çıkarmanın, hataları görmenin ve ileriye dönük oyuncu karakterine uygun oyun anlayışları geliştirmenin yanlarını arayıp bulmak önlerindeki çok uzun lig maratonunda faydalarına olacaktır.

Ligin başı olması münasebeti ile tüm takımlarımızın hatalarından dersler çıkararak, eksiklerini ve geliştirilmesi gerektiği yanlarını iyi etüt ederek telafisi olan haftaları iyi bir şekilde değerlendirmeleri kendileri açısından çok önem arzetmektedir.

Her iki takımıda çok sıcak bir hava olmasına rağmen sergiledikleri mücadeleden dolayı kutlarım.

Özkan MERTEKCİ – [email protected]


Benzer Haberler

Baf’taki barajın taşma olasılığı ile alarma geçildi

Voice Kıbrıs Haber

RMMO çok uluslu orta menzilli “İNİOHOS” tatbikatına katılıyor

Voice Kıbrıs Haber

Sennaroğlu, Ankara’da temaslarda bulunuyor

Voice Kıbrıs Haber

Apartman dairesinde yangın!

KIB-TEK, yakıt değişim değeri ücretlerinin yürürlükten kaldırıldığını bildirdi

Voice Kıbrıs Haber

Tatar, Londra temaslarını tamamlayarak yurda döndü

TAK