FeaturedKIBRIS

Yakın Doğu Üniversitesi’nden bir ilk

Yakın Doğu Üniversitesi, 50.000 m2 lik bir alana sahip Uluslararası İleri Araştırma ve Geliştirme Merkezi kurmak için çalışmalara başladı.
Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla işlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, alanında uzman birçok bilim insanına ev sahipliği yapacak olan bu merkez aynı zamanda KKTC’deki Üniversiteler bünyesinde akademisyenlere de ideal araştırma ortamı yaratacak.

Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Fahreddin Sadıkoğlu konuyla ilgili açıklamasında “Artık tıp ve birçok alanda tek bir bilim dalı yeterli değildir. Çok farklı alanlarda uzmanların bir araya gelmesi, büyük bir sinerji yaratmakta ve başarıya götürmektedir. Bu merkezde uluslararası multi-disipliner guruplardan, mühendisler, moleküler biyologlar, hekimler, eczacılar ve çok farklı meslekten insanlar bir araya gelecek. Yenilikçi araştırmalarla ortak sorunları çözmek için herkes kendi bilgi ve becerisini ortaya koyup çalışma imkanı bulacaktır” dedi.

Araştırma merkezinde çalışmak üzere başta ABD, Rusya, Fransa, Danimarka, İran, Almanya, Yeni Zelanda, Avustralya, Suudi Arabistan, Kore ve Çin olmak üzere dünyanın birçok saygın üniversite ve araştırma merkezlerinden bilim insanları ile gerekli görüşmelerin yapıldığı belirtildi.

Araştırma merkezinde Nanoteknoloji, Biyoteknoloji, Akıllı Robotik Sistemler ve ‘Akıllı’ İlaçlar Gibi Birçok Güncel Konularda Araştırmalar Yapılacak.

 

Kaynak: BRT


Benzer Haberler

Hüdaoğlu’dan “Cumhurbaşkanlığı ilkokul yapılmasını reddetti” iddiasına yanıt

Voice Kıbrıs Haber

Girne İnisiyatifi bugün eylem yapacak

Atakan’ın gündeminde ehliyetlerle ilgili protokol var!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa Kızılbaş bölgesine inşa edilecek lisenin temeli atılıyor

Dörtyol çemberi yakınlarında kaza… 2 yaralı!

Voice Kıbrıs Haber

Likit gaz depolama tesisinin Kasım ayında hizmete girmesi bekleniyor

Voice Kıbrıs Haber