Voice Kıbrıs Haber
DÜNYAFeatured

Volkswagen 50 bin çalışanını işten çıkaracak!



Volkswagen Grubu, küresel pazardaki daralma ve artan maliyetlerin etkisiyle Almanya’da yaklaşık 50 bin kişinin işine son verilmesi planını yıllık faaliyet raporuyla resmileştirdi.

Alman otomotiv üreticisi Volkswagen Grubu, 2030’a kadar Almanya operasyonlarında yaklaşık 50 bin kişinin işine son verileceğini duyurdu.

Audi, Bugatti, Seat, Skoda ve Porsche markalarını da bünyesinde bulunduran Volkswagen Grubu, küresel pazardaki daralma ve artan maliyetlerin etkisiyle Almanya’da yaklaşık 50 bin kişinin işine son verilmesi planını yıllık faaliyet raporuyla resmileştirdi.

Kar marjlarındaki sert düşüşün ardından hedeflerini güncelleyen Alman üretici, 2030’a kadar Almanya operasyonlarında yaklaşık 50 bin kişinin işine son verileceğini duyurdu.

Şirket, işten çıkarmaların büyük bölümünün 35 bin kişi ile ana marka Volkswagen binek araç biriminde gerçekleşeceğini bildirdi. Söz konusu hedef, 2024 yılının sonundan itibaren münferit markalarla yapılan toplu iş sözleşmeleri kapsamında daha önce kamuoyuna duyurulmuştu.

Grubun diğer markaları Audi’de 2029’a kadar 7 bin 500, Porsche’de ise geçici işçiler dahil 3 bin 900 pozisyonun kapatılması planlanıyor.

İşten çıkarmaların zorunlu fesih yerine, erken emeklilik teşvikleri ve kıdem tazminatı paketleri yoluyla gönüllülük esasına göre yapılması hedefleniyor.


Benzer Haberler

Özlem Türeci ve Uğur Şahin BioNTech’ten ayrılıyor

AA

Yunanistan Başbakanı, ülkesinin “nükleer enerji kullanma” seçeneğini değerlendireceğini belirtti

AA

Sterlin ve Euro hafif hareketlendi!

Dünya’ya yakın asteroitlerin birbirleriyle parça alışverişi yaptığı ilk kez görsel olarak kanıtlandı

AA

Trabzonspor’da kalp krizi geçiren yardımcı hayatını kaybetti!

AA

Tel-Sen Genel Sekreteri “İş bilmezlik süreci uzattı, haklılık Anayasa’ya taşındı”