FeaturedKIBRIS

VOICE, ALPHA TV’nin konuğu oldu

Gazeteniz Voice Of The Island Genel Yayın Yönetmeni Tünay Mertekci ile Kıbrıs Cumhuriyeti temsilcisi Hatice Kerlo bugün Kıbrıs’ın güneyindeki ALPHA TV’de yayınlanan Georgos Christanthou ile Andreas Kimitris’in sabah programının konuğu oldu.

Kıbrıs’ın güneyinde en çok izlenen programlardan birine katılan VOICE ekibi, gazetenin kuruluşunu, yaptığı çalışmaları ve hedeflerini anlattı.

Christantou ve Kimitris’in sorularını yanıtlayan Mertekci ile Kerlo, Voice Of The Island’ın Kıbrıs’ta tek olduğunu ve bu alanda örnek teşkil ettiğini belirtti.

Mertekci: Adanın her köşesinden haber alabilirsiniz

Gazetenin yaptığı çalışmalardan bahseden Voice Of The Island Genel Yayın Yönetmeni Tünay Mertekci, Kıbrıs’ın her köşesinde olan haberlerin Yunanca ve Türkçe olarak www.voiceoftheisland.com’da bulunabileceğini belirtti. Toplumlar arası iletişimin önemine dikkat çeken Mertekci, bunun ancak iki toplumun bir birinden daha rahat haber almasıyla ve karşı toplumda neler olup bittiğini öğrenmesiyle mümkün olabileceğini kaydetti. Geçtiğimiz aylarda Kıbrıs’ın kuzeyinde kurulan Yunan Dili Derneği (YUDER) ile ilgili sorulan soru üzerine de Mertekci, YUDER’in yaptığı çalışmalardan ve hedeflerinden söz etti.

Kerlo: Anında çeviriler yapıyoruz

Voice Of The Island Kıbrıs Cumhuriyeti temsilcisi Hatice Kerlo, gazetenin kuruluş aşamasından ve hedeflerden bahsetti. Kerlo, olayları karşı topluma aktarmada önemli görev üstlendiklerini belirtti. Yaşanan önemli olay ve gelişmeleri anında Türkçe’den Yunancaya ve Yunanca’dan Türkçe’ye çevirdiklerini ifade eden Kerlo, Alpha TV’ye daveti için teşekkür etti.

Program sunucuları Georgos Christanthou ile Andreas Kimitris ise Voice Of The Island’ın Kıbrıs’ta bir ilk olduğunu ve toplumlardaki gelişmelerin birbirine aktarılmasında yaşanan güçlüklerden bahsetti. Sunucular Voice Of The Island ekibine yayın hayatında başarılar dileyerek programa katıldıkları için teşekkür etti.


Benzer Haberler

GAÜ yüksek lisans ve doktora ara dönem kayıtları başladı

Güneyde vaka sayısı bin 600’e yükseldi

Voice Kıbrıs Haber

71 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Alkollü sürücü yolu geçmeye çalışan iki çocuğa çarptı!

Voice Kıbrıs Haber

Türkiye’de can kaybı ve vaka sayısında ciddi artış

Gündemde bazı yasa tasarıları ve raporlar bulunuyor