FeaturedKIBRIS

“Vergi sistemi değiştirilmeli”

HP Milletvekili Ayşegül Baybars Meclis’te, kayıt dışı yaşam ve ekonomi üzerine yaptığı konuşmada, hükümetin kurulduğu gün, ekonomi temelinde çalışacağını, ülkeyi kalkındırmak için çalışacağını söylediğini, ancak bugüne gelinen iki aylık dönemde sadece suni gündemler ve zamlar olduğunu kaydetti.

Baybars, ülkede kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınmasının önemine işaret ederek, hükümetin bunu yapmak yerine maliyeye kaynak yaratma amaçlı zamlar yaptığını ancak alım gücünü azalttığını söyledi.

Kara para aklama konusunda ülkenin “cennete” dönüştüğünü savunan Baybars, hükümetin tüm bu konularda gerekli adımları atıp, maliyeye kazanç sağlayabileceğini, ancak bunu yapmak yerine zamlar yapıldığını, fonlar konduğunu kaydetti.

Baybars, kayıt dışı ekonominin sebepleri arasında vergi denetimi yetersizliği, aflar gibi sebepleri sayarak, ülke ekonomisini düzeltecek adımların atılması, kendi ayakları üzerinde duran bir ekonomi yaratılması, kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınması için yapılacak çalışmalar yanında kayıt dışı istihdamın da kayıt altına alınmasının önemine işaret etti.

Bu konuda bir eylem planının ortaya konmasının gerekliliğine işaret eden Baybars, vergi sisteminin değiştirilmesi ve adil bir vergi sisteminin oluşturulmasının önemine dikkat çekti, bu konuda hükümete çağrı yaptı. Baybars, bu adımların devlet politikası haline getirilecek şekilde atılması gerektiğine işaret ederek, önerilerde bulundu.


Benzer Haberler

‘East Med projesi hukuken ve teknik olarak mümkün olamayacaktır’

Arıklı “CMC atıklarının temizlenmesi de neticede bir madencilik işidir”

Güneyde 13 yaşındaki çocuğu silah doğrultarak tehdit etti

Voice Kıbrıs Haber

Emre Seven’in Mersin’den KKTC’ye yüzme hedefi yarım kaldı

Voice Kıbrıs Haber

Güney Kıbrıs AB’den Türkiye’ye yönelik önlemler uygulanmasını talep etti

Voice Kıbrıs Haber

Kayıp olan kız kardeşler bulundu!

Voice Kıbrıs Haber