FeaturedKIBRIS

Vatandaşlık konusunda savcılıkla görüş ayrılığı

Vatandaşlık konusunun çok mahrem bir konu olduğuna işaret eden İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, savcılıkla bu konuda bir görüş ayrılıkları bulunduğunu, kendilerinin açıkça yasaya aykırılık teşkil ettiğini düşündüklerini kaydetti.

Yurttaşlık Yasa Tasarısı’nın hazır olduğunu ve bunun da bütçe sonrasında Bakanlar Kurulu’ndan geçirilmesini ümit ettiklerini ifade eden İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, kırsal kesim arazileri konusunda ise altyapısı olmayan tarla dağıtılmasına karşı olduklarını göreve geldikleri günden bu yana söylediklerini ve bu tür arazi dağıtımı yapılmadığını vurguladı.

İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, muhtarlık binalarını konusunda çalışmaların devam ettiğini ifade ederek şartlı tahliye tüzüğü yürürlükteyken herhangi bir affın gerekli olduğuna inanmadığını kaydetti.

Keyfi uygulamaların yapılmaması için Şartlı Tahliye Tüzüğü’nde bazı düzenlemelere gidildiğini ve bunun için Savcılıktan görüş beklediklerini vurgulayan İçişleri Bakanı Baybars, derelerin ıslahı için yapılan çalışmalara da değindi.

(TAK)



Benzer Haberler

Bir kişiyi darp etti, polis aracının camını kırdı!

Voice Kıbrıs Haber

Döviz piyasalarında son rakamlar

Voice Kıbrıs Haber

Komite 4 yasa tasarısını onaylayarak Genel Kurul’a sevk etti

TAK

Cinayete teşebbüs eden zanlının ceza-i ehliyetinin olup olmadığına bakılacak!

Voice Kıbrıs Haber

Eczacılar Birliği Başkanı Öksüz “Yaşadığımız ithamların hiçbirini hak etmedik”

TAK

Tuğcu “Kıb-tek Yönetim Kurulu elektrik faturalarının daha da artmasına yol açacak yeni bir adım atmaya hazırlanıyor”

TAK