DÜNYAFeaturedKültür Sanat

Variety’ye göre 2022’nin en iyi filmleri

Variety dergisi sinema yazarları Owen Gleiberman ve Peter Debruge yılın en iyi filmlerini listeledi. Her iki yazarın da kendi en iyi 10 filmini yayınladığı listelerde ilk sırada Cate Blachett’in orkestra şefini canlandırdığı ‘Tar’ filmi yer alıyor.

Owen Gleiberman’ın listesi

1. Tár (Fragman için tıklayın)

Tár filmi, dünya çapında sanatının en iyilerinden biri olarak kabul edilen ve büyük bir Alman müzik orkestrasının ilk kadın şefi olmayı başaran Lydia Tár’ın hayat hikayesini konu ediyor.

2. The Fabelmans (Fragman için tıklayın)

Çocukluğunu Arizona’da geçiren yönetmen Steven Spielberg’in anılarından ilham alan ‘The Fabelmans’,  arkadaşlarıyla daha da büyük filmler çekebilmek için her zaman yeni bir donanıma ihtiyaç duyan genç Sammy Fabelman’ın hikayesini konu ediyor.

3. The Batman (Fragman için tıklayın)

The Batman, suçluların kalplerine korku salan Batman’in Riddler isimli bir seri katille mücadelesini konu ediyor.

4. Bros (Fragman için tıklayın)

Yönetmen koltuğunda Nicholas Stoller’ın oturduğu film, bağlanma sorunları olan iki eşcinsel erkeğin hikayesini konu ediyor.

5. Navalny (Fragman için tıklayın)

Filmde Noviçok’la zehirlenerek ölümden dönen, Almanya’da tedavisi sonlanınca döndüğü Rusya’da tutuklanan muhalif lider Aleksey Navalni’nin zehirlenme sürecine odaklanılıyor.

6. Holy Spider (Fragman için tıklayın)

‘Holy Spider’ filmi, İran’ın kutsal şehri Meşhed’i, ahlaksız ve yozlaşmış kadınlardan temizlemek için kendi dini arayışına girişen aile babası Saeed’in hikayesini konu ediyor.

7. I Wanna Dance With Somebody (Fragman için tıklayın)

Film, 2012 yılında yaşamını yitiren ve müzik kariyerine 6 Grammy ödülü, 16 Billboard Müzik ödülü, 22 Amerikan Müzik ödülü ve 2 Emmy ödülü sığdırmayı başaran müzisyen Whitney Houston’ın hayatına odaklanıyor.

8. Vengeance (Fragman için tıklayın)

Senaristliğini ve yönetmenliğini B.J. Novak’ın üstlendiği Vengeance, kız arkadaşının cinayetinin gizemini çözmeye çalışan bir adamın hikayesini konu ediyor.

9. Turn Every Page – The Adventures of Robert Caro and Robert Gottlieb (Fragman için tıklayın)

Lizzie Gottlieb’in yönetmen koltuğunda oturduğu belgesel filmde, Biyografi yazarı Robert Caro ile editörü Robert Gottlieb arasındaki ilişki anlatılıyor.

10. 13: The Musical (Fragman için tıklayın)

Müzikal türündeki film, anne babası boşandıktan sonra New York’tan Indiana’ya taşınan zeki Evan’ın hikayesini konu ediniyor.

Peter Debruge’nin listesi

1. Tár (Fragman için tıklayın)

Tod Field’ın 15 yılı aşkın süredir ilk uzun metrajlı filmi olan Tar’ın başrollerinde Cate Blanchett, Mark Strong, Julian Glover, Sydney Lemmon, Nina Hoss, Noemie Merlant, Sam Douglas, Vincent Riotta ve Lucie Pohl yer alıyor.

2. Saint Omer (Fragman için tıklayın)

Adını filmin geçtiği kuzey Fransa kasabasından alan ‘Saint Omer’, 15 aylık kızını bir kumsalda yükselen dalgalara terk ederek öldürmekle suçlanan anne Fabienne Kabou’nun yürek burkan gerçek suç hikayesinden esinlendi.

3. Good Luck to You, Leo Grande (Fragman için tıklayın)

İngiliz oyuncu Emma Thompson’ın başrolünde yer aldığı film, dul ve emekli bir profesörün otel odasında bir erkekle yaptığı sohbeti konu alıyor.

4. Playground (Fragman için tıklayın)

Belçikalı yönetmen Laura Wandel, Playground ile 7 yaşındaki bir kız çocuğunun zorbalık karşısında nasıl tepkiler verdiğini oldukça gerçekçi bir bakış açısıyla ele alıyor.

Film, şeffaf hikaye anlatıcılığı ile yetişkinlerin dünyasındaki zorba ve kurban rollerine atıfta bulunuyor.

5. The Batman (Fragman için tıklayın)

Robert Pattinson’ı Batman olarak ilk defa izlediğimiz film, 164 dakikalık süresiyle Nolan’ın en uzun Batman filmi olan The Dark Knight Rises/Kara Şövalye Yükseliyor’un uzunluğunu da aştı.+

6. Corsage (Fragman için tıklayın)

Film, güzeliği ile tanınan Avusturya İmparatoriçesi Elisabeth’in 40 yaşına bastıktan sonra kamuoyundaki imajını korumak için savaşmasını anlatıyor.

7. Happening (Fragman için tıklayın)

Feminist yönetmen Audrey Diwan’ın bizi 1960’lı yıllara götüren hikayesi, Fransa’da kürtajın yasak olduğu bir dönemi işliyor. Venedik Film Festivali’nde büyük ödülün sahibi olan film, Spencer ve Power of the Dog’u geride bıraktı.

8. After Yang (Fragman için tıklayın)

Başrollerini Colin Farrell ve Jodie Turner-Smith’in üstlendiği film, kızının robot arkadaşı Yang’in arızlanması üzerine onu tamir etmenin bir yolunu bulmaya çalışan Jake’in karısı ve kızıyla yeniden bağ kurmanın yollarını keşfetmesini konu alıyor.

9. The Whale (Fragman için tıklayın)

Obezite sorunuyla başa çıkmaya çalışan İngilizce öğretmeni olan Charlie’nin uzaklaştığı kızıyla yeniden yakınlaşabilmek için elinden geleni yapmasını konu alıyor.

10. You Won’t Be Alone (Fragman için tıklayın)

‘You Won’t Be Alone’ filmi, eski bir ruh tarafından kaçırılan ve ardından cadıya dönüştürülen genç bir kızın hayatına odaklanıyor.


Benzer Haberler

19 yaşındaki İngiliz kızın temyiz başvurusu ret edildi

Voice Kıbrıs Haber

Ömer Dayı rahatsızlanarak öldü

KTOEÖS’ten hükümete çağrı: Gerekli tedbirleri ivedilikle alın

Voice Kıbrıs Haber

O şirket artık ihalelere katılmayacak!

Güneyde Covid-19 kapsamında yeni tedbirler alındı

‘Türk Lirası için çözüm güneydeki bir bankada hesap açmak’ iddiası

Voice Kıbrıs Haber