DÜNYAFeaturedSağlık

Uzun süreli Covid’in 200’den fazla semptomu tespit edildi

Uzun süreli Covid-19’dan etkilenen kişilerle ilgili şimdiye kadar yapılan en büyük uluslararası araştırmada, 200’den fazla semptom tespit edildi. Bilim insanları, uzun süreli Covid’in beyin sisi ve halüsinasyonlardan, titreme ve kulak çınlamasına kadar sayısız semptomunun vücudun 9 organ sistemini kapsadığını ve semptomların hastaları en az altı ay boyunca etkilemeye devam ettiğini buldu.

Yeni tip corona virüsten (Covid-19) iyileşen binlerce insan, aylar sonra günlük hayatına dönmesini zorlaştıran semptomlarla mücadele etmeye devam ediyor. Hastaların, kronik yorgunluk ve bilişsel problemlerin birçok semptomunu bildirmesiyle oluşan durum “uzun süreli Covid” olarak adlandırılıyor.

Şimdiye kadarki yayımlanan en geniş kapsamlı araştırmada uzun Covid’in 200’den fazla semptomu olduğu ortaya çıktı.

Araştırmacılar, ulusal bir tarama programının, kaç kişinin etkilendiğini ve ihtiyaç duyacakları desteğin daha iyi anlaşılmasına yardımcı olacağını söyledi. Bilim insanları ayrıca, uzun süreli Covid şüphesi olan hastaları değerlendirmek için tedavilerin kalp ve damar hastalıkları  ve akciğer fonksiyon testlerinin ötesine genişletilmesi çağrısında bulundu.


Benzer Haberler

Ülkemiz tozlu havanın etkisi altında

SysAdmin

Dikkat bugün elektrik kesintisi var!

“Muhtarlarımızın bu sıkıntısını giderin”

Voice Kıbrıs Haber

87 kişi donarak hayatını kaybetti

“Bulguları bir raporla ortaya koyarak Genel Kurul’a sevk edeceğiz”

Voice Kıbrıs Haber

Sigara ve tütün ürünlerine zam!

Voice Kıbrıs Haber