FeaturedKIBRIS

“Uluslararası Hukuk Erdoğan’ın aklına göre yorumlanmıyor”

Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiadis, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatı gözlemci üyesi olmasına dair AB tarafından yapılan açıklamaya gösterdiği tepkiye ilişkin “Bu açıklama Erdoğan’ın hoşuna gitmediyse kendi sorunu, Uluslararası Hukuk Erdoğan’ın aklına göre yorumlanmıyor” dedi.

Fileleftheros gazetesinin haberine göre, Anastasiadis, Erdoğan’ın tepkilerinin değil, AB’nin Uluslararası Hukuk ve BM tüzüğüne uygun şekilde istikrarlı ve olumlu tutumunun ölçüt alınması gerektiğini söyledi.

Habere göre, Anastasiadis, Erdoğan’ın KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatı’na katılımı için çaba göstermeye devam edecekleri açıklamasına karşılık, “Deneme yapıldığı ancak nihayetinde Kıbrıs’ın işgal altındaki kısmının, yalnızca oluşum statüsünde kabul edilebileceği yanıtının alındığını” kaydetti.

Anastasiadis, sonuç olarak kendilerinin tepki gösterdiğini, tepkilerin sonuç verdiğini ve önemli olanın da AB’nin yanıtı olduğunu belirtti.

-Jenca’ya mesajlar

Gazete, bir diğer haberinde ise, Anastasiadis’in Birleşmiş Milletler Siyasi İşler Departmanında Avrupa, Orta Asya ve Amerika’dan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Miroslav Jenca ile bugünlerde yapacağı görüşmeyle ilgili açıklama yaptığını yazdı.

Habere göre, Anastasiadis, Jenca’ya 2017’den bugüne kadar Kıbrıs sorununda gösterilen tüm çabaları, yani Crans Montana’da yaşanan çıkmazı, diyalogun yeniden başlaması için gerekli koşulların oluşturulmasına yönelik yakın zamana kadar verilen uğraşları, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüşmelerini ve özel danışman belirlenmesi için ortak zemin arayışlarını yeniden anlatacağını söyledi.


Benzer Haberler

Eide’nin yerine atama yok

Mackenzie’de Kıbrıs Türk arazileri üzerine hukuka aykırı inşa!

Candan’dan PES Kongresi’nde federasyon vurgusu

Haftalık gıda denetimleri sonucu bir ürün imha edildi

Voice Kıbrıs Haber

Güneyde çocuklarını okula göndermeyen aileler para ve hapis cezasıyla karşı karşıya

Voice Kıbrıs Haber

“KKTC’nin TDT’ye gözlemci üye olması başlangıç”

Voice Kıbrıs Haber