FeaturedKIBRIS

Uluçay’dan bazı siyasi parti başkanlarının yorumlarına yanıt!

Cumhuriyet Meclisi, Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay’ın , Meclis’te Kıbrıs konusunda gerçekleştirilen kapalı oturum sonrası yaptığı “Meclis’te konsensüs var” açıklamasının devamında, bu konsensüslerin açıklamasını; “Siyasi eşitlik, sonuç odaklı görüşme, takvim dahilinde görüşmenin gündeme gelmesi ve ucu açık olmaması” olarak yaptığını vurguladı.

Cumhuriyet Meclisi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Uluçay’ın, bu konuların “BM raporlarına da yansıdığını” söylediği de kaydedildi.

Cumhuriyet Meclisi Basın Bürosundan verilen bilgiye göre, konuyla ilgili açıklamada şunlar kaydedildi:

“Sayın Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Cumhuriyet Meclis’ini kapalı oturumda bilgilendirmesi sonrası Sayın Cumhuriyet Meclisi Başkanımız Teberrüken Uluçay’ın basına yapmış olduğu açıklamada, basının öne çıkardığı ‘Meclis’te konsensüs var’ başlığından yola çıkarak bazı siyasi parti başkanlarımızın yaptığı yorumlar üzerine dün yapılan açıklamada haberin bütününde yer alan alt satırlarını ve detayını kamuoyumuzun dikkatine getirmek isteriz.

Sayın Meclis Başkanımız, yapmış olduğu açıklamada ‘Kıbrıs sorunu konusunda gelinen aşamada birçok noktada siyasi partilerin bir konsensüsü olduğunu’ belirtmiştir.

Sayın Başkanımız, açıklamasının devamında bu konsensüslerin neler olduğunu detaylandırmış ve bunları ‘siyasi eşitlik, sonuç odaklı görüşme, takvim dahilinde görüşmenin gündeme gelmesi ve ucu açık olmaması’ şeklinde açıklamış, bu konuların BM raporlarına da yansıdığını söylemiştir.

Açıklamanın tümü Cumhuriyet Meclisi’nin sosyal medya platformlarında dünden itibaren yayınlanmaktadır. Kamuoyumuza saygı ile duyurulur.”

(TAK)


Benzer Haberler

Anastasiadis AB Konseyi Başkanı’yla göç konusunu görüştü

Voice Kıbrıs Haber

DİKO’da istifa depremi

Voice Kıbrıs Haber

2022 Yılı İktisadi ve Mali İş Birliği Anlaşması kapsamında Türkiye’den Sağlık Bakanlığı’na kaynak aktarımı

Voice Kıbrıs Haber

“Üç otelde karantinada tutulan turistler ile ilgili haberler doğru değil”

Eğitim bakanlığı ihtiyaç fazlası bölümleri açıkladı

Voice Kıbrıs Haber

Cittaslow Sunday

Voice Kıbrıs Haber