Kültür Sanat

Üçüncü yaz sineması etkinlikleri Fatih Akın’ın “Tschick” filmi ile başlayacak

Goethe-Institut Kıbrıs, geçtiğimiz iki yılın ardından bu yıl üçüncü kez Sommerkino’yu (Alman filmleri gösterimi) sunuyor.

Sommerkino Programı’nda günümüzün en önemli iki yönetmenin Andreas Dresen ve Fatih Akın’ın beş filmi yer alıyor. Filmler arasında bir coming-of-age gençlik filmi ve bir de çocuk filmi bulunuyor.

Film gösterimleri, 11 -15 Temmuz tarihleri arasında Lefkoşa’daki Goethe-Institut’un bahçesinde ve salonunda yapılacak.

Andreas Dresen ve Fatih Akın’ın çalışmaları, çağdaş Alman sinemasının ve art house sahnesinin ayrılmaz bir parçası.

Her iki yönetmenin filmleri de çoğunlukla toplumdaki marjinal grupların karşılaştığı faklı konuları ele alırken, Dresen, diğer yönetmenler tarafından tabu olarak kabul edilen konulardan çekinmez.

Sommerkino, Akın’ın ödül almış roman uyarlaması Elveda Berlin (Tschick) filmi ile başlayacak.

Wolfgang Herrndorf’un aynı adlı best-seller romanının film uyarlaması, yaz tatillerinin başında, çalıntı bir arabayla Almanya’nın doğusundaki Eflak’a doğru yola çıkan iki Berlinli gencin hikayesini anlatıyor.

Andreas Dresen’in dramı, Halbe Treppe (Grill Point), iki evli çiftin finansal olarak ayakta kalmaya, iş ve aile hayatlarını sürdürmeye çalışırken rutinlerini bir aşk ilişkisinin altüst etmesini konu alıyor.

Wolke 9 (Cloud 9) filmi ile Dresen, 60’lı yaşlarının ortalarında evli bir kadının başka bir erkeğe âşık olma hikayesini anlatarak yaşlıların dünyasını sinematik anlatımla gündeme getirmeye cesaret eden az sayıdaki yönetmenden biri.

Büyük övgü alan ödüllü Gundermann filminde ise Dresen, söz yazarı Gerhard Gundermann’ın hayatını ve eserlerini ele alıyor. Gundermann, bir istihbarat servisi ajanı olup olmadığı söylentisi yayılana kadar Doğu Almanya’da birçok kişinin idolüydü.

Sommerkino, çocuk filmi Timm Thaler oder Das verkaufte Lachen (Timm Thaler veya Satılan Gülüş) ile sonlanıyor. Burada Dresen, karşı konulmaz bir gülüşe sahip olan bir gencin hikayesini anlatan bir çocuk masalını işliyor.

Bir yaşam krizi sırasında gülüşünü uğursuz Baron de Lefouet’e satan Timm Thaler, daha sonra arkadaşlarının desteğiyle onu geri almaya çalışır.

-Gösterim tarihleri…

Hoşçakal Berlin – 11/07, 20:15, Halbe Treppe – 12/07, 20:15, Wolke 9 – 13/07, 20:15, Gundermann – 14/07, 20:15, Timm Thaler veya Satılan Gülüş – 15/05, 18:30 (erken gösterim ve salon gösterimi)

Dil: Almanca, İngilizce altyazılı

Ücret: Giriş ücretsiz

Bilgi için: +357 22 674606, [email protected], www.goethe.de/kibris/sommerkino2022


Benzer Haberler

“İlk Günah” sergisi açılıyor

Açık Kapı Sivil Toplum Festivali bugün başlıyor

Voice Kıbrıs Haber

Devlet Fotoğraf Yarışması için başvurular başlıyor

TAK

Emirzade’nin yazdığı kitabın İngilizce tanıtım etkinliği geçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

“Veda Değil, Merhaba” isimli oyun sahneleniyor

Girne Belediyesi Tiyatro Toplulukları ilk yabancı dilli oyununu sergiledi

Voice Kıbrıs Haber