FeaturedKIBRIS

Üçlü zirvenin ortak beyanı BM’de resmi belge olarak dağıtıldı!

Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Mısır’ın 21 Kasım 2017’de Güney Kıbrıs tarafında düzenlediği üçlü zirvenin ortak beyanının BM’de resmî belge olarak dağıtıldığı bildirildi.

Fileleftheros “Kıbrıs-Yunanistan-Mısır Belgesi BM’de…. Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Egemenlik Haklarının Tanıtımı” başlıklı haberinde zirve ortak beyanının BM’de dağıtılmasını, Güney Kıbrıs yönetiminin, tek yanlı Münhasır Ekonomik Bölge ilan ettiği Doğu Akdeniz bölgesindeki “egemenlik haklarının” tanıtımı çabası çerçevesindeki yeni adım olarak değerlendirdi.

Habere göre resmi belge olarak dağıtılan ortak beyana Güney Kıbrıs Daimi Temsilci Kornilios Korniliu, Yunan Daimi Temsilci Maria Theofili ve Mısırlı Daimi Temsilci Mohamed Omar Mohamed Gad’ın imzasını taşıyan ortak bir mektup eklendi.

Mektupta “benimsenen ortak beyanın, imza sahibi üç ülke arasında  uluslararası ve bölgeler konularda görüş birliği bulunduğunu, işbirliklerinin parametre ve ilkelerinin BM anayasası, Uluslararası Hukuk, iyi komşuluk ilişkileri, barış ve istikrar ilke ve değerlerini ileri götürmeyi hedeflediğini teyit ettiği”  iddiasında bulunuldu. 


Benzer Haberler

Güç-Sen yarın tam gün greve gidecek

Voice Kıbrıs Haber

İşte haftanın filmleri!

Voice Kıbrıs Haber

En fazla vaka Lefkoşa ve Girne’de

“Tüm sağlık çalışanlarımızı yürekten tebrik ediyor ve alkışlıyorum”

Merdivenden düştü hayatını kaybetti

Altın fiyatları üst üste üçüncü haftayı ekside kapamaya hazırlanıyor

NTV