DÜNYAFeatured

Üç ülkeden flaş hamle!


Ürdün, Rusya ve ABD’nin Suriye’nin güneyinde  çatışmasızlık bölgesi oluşturulması konusunda anlaşmaya vardığı bildirildi.

Ürdün resmi haber ajansı PETRA’nın haberine göre, Ürdün Enformasyon  Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Muhammed el-Mumeni, ABD, Rusya ve Ürdün’den  yetkililerin başkent Amman’da bir araya gelerek, Suriye’nin güneyinde  çatışmasızlık bölgesi kurulması noktasında anlaşmaya vardığını duyurdu.

Anlaşmanın Suriye’de şiddet olaylarını durdurmak ve krize  sürdürülebilir siyasi çözüm bulmak amacıyla ortak üçlü çabalar çerçevesinde  atılmış bir adım olduğunu belirten Mumeni, “Yeni anlaşma, üç ülkenin 7Temmuz‘da  Suriye’nin güneybatısındaki temas noktaları boyunca ateşkes sağlanması anlaşması  açısından yaptığı düzenlemeleri destekliyor.” ifadelerini kullandı.

Ürdün’ün girişimiyle söz konusu üç ülke arasında Mayıs ayında başlayan  görüşmeler, ateşkesin desteklenmesi, ülkede yeniden istikrar sağlanana kadar  gerginliğin düşürülmesi ve bölgeye insani yardımların ulaşmasına izin verilmesi  anlaşmasıyla sonuçlanmıştı.






Benzer Haberler

25 yaşındaki Berkay Yayla hayatını kaybetti

Voice Kıbrıs Haber

Alsancak’ta ani ölüm!

Voice Kıbrıs Haber

Mümin Güler hayatını kaybetti

Voice Kıbrıs Haber

3 yargıç yemin ederek göreve başladı

Voice Kıbrıs Haber

Baf’ta dehşet anları: Kaza sonrası keskiyle saldırdı!

Voice Kıbrıs Haber

Pedallar İskele’de birincilik için çevrildi

Voice Kıbrıs Haber