DÜNYAFeatured

Üç ülkeden flaş hamle!




Ürdün, Rusya ve ABD’nin Suriye’nin güneyinde  çatışmasızlık bölgesi oluşturulması konusunda anlaşmaya vardığı bildirildi.

Ürdün resmi haber ajansı PETRA’nın haberine göre, Ürdün Enformasyon  Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Muhammed el-Mumeni, ABD, Rusya ve Ürdün’den  yetkililerin başkent Amman’da bir araya gelerek, Suriye’nin güneyinde  çatışmasızlık bölgesi kurulması noktasında anlaşmaya vardığını duyurdu.

Anlaşmanın Suriye’de şiddet olaylarını durdurmak ve krize  sürdürülebilir siyasi çözüm bulmak amacıyla ortak üçlü çabalar çerçevesinde  atılmış bir adım olduğunu belirten Mumeni, “Yeni anlaşma, üç ülkenin 7Temmuz‘da  Suriye’nin güneybatısındaki temas noktaları boyunca ateşkes sağlanması anlaşması  açısından yaptığı düzenlemeleri destekliyor.” ifadelerini kullandı.

Ürdün’ün girişimiyle söz konusu üç ülke arasında Mayıs ayında başlayan  görüşmeler, ateşkesin desteklenmesi, ülkede yeniden istikrar sağlanana kadar  gerginliğin düşürülmesi ve bölgeye insani yardımların ulaşmasına izin verilmesi  anlaşmasıyla sonuçlanmıştı.






Benzer Haberler

Değirmenlik-Haspolat yolunda korkutan kaza: 2 kişi yaralandı!

Voice Kıbrıs Haber

Yapay zeka ikna ediyor ama yalan söylüyor

TRT

3 yaşında satrançta dünya rekoru kırdı

TRT

AB’den X’e 120 milyon avro para cezası

AA

Yunanistan’da polis çiftçilere biber gazıyla müdahale etti

AA

Döviz piyasalarında dalgalı seyir hakim

Voice Kıbrıs Haber