DÜNYAFeatured

Üç kardeş 70 yıl sonra birbirine kavuştu


İngiltere’de babaları bir olan 3 kardeş 70 yıl sonra DNA eşleşmesi teknolojisi sayesinde bir araya geldi.

İngiltere’nin Liverpool kentinde doğan 3 kardeş yaklaşık 70 yıl sonra DNA eşleşmesiyle birbirlerine kavuştu.

BBC’nin haberine göre, 70’li yaşlardaki kardeşler, MyHeritage internet sitesine yükledikleri DNA’larının eşleşmesi sonucu birbirlerini buldu.

İngiltere’nin Wight Adası’ndan Josie Morey (76), Liverpool’da yaşayan Jim McLoughlin (77) ve Kanada’da yaşayan Lorraine Williams (74) Southampton’daki bir otelde buluştu.

Liverpool’da doğan ve babaları bir olan üç kardeşten bir olan Lorraine Williams, iki yaşındayken ailesiyle Kanada’ya göç ettiğini, kardeşlerinin varlığından haberi olmadığını söyledi.

Williams, buluşma için İngiltere’ye gelmeye karar vermeden önce kardeşleriyle bir yıl boyunca iletişim halinde olduklarını kaydetti.

Yaklaşık 70 yılın ardından gelen buluşma anına dair duygularını paylaşan Williams, “O an harikaydı. Kendimi tutamadım, zıpladım. Gerçeküstü, neşeli, sevinçli ve şaşırtıcı. Her şey bir arada” dedi.

Josie Morey de soyunun aile tarafından şaka yollu tartışıldığını ve bunun da torununu DNA kiti almaya teşvik ettiğini kaydetti.

Duygularının kendisini şaşırttığını vurgulayan Morey, “Çok fazla sevgi var ve ben buna hayret ediyorum. Onlar hakkında hissettiklerime şaşırıyorum” şeklinde konuştu.

Manastırlarda yetişmiş eski bir amatör boksör ve gece kulübü yöneticisi olan Jim McLoughlin de başka akrabası olmadığını düşünmesi ve geçmişine dair merakının kendisini bu araştırmaya yönelttiğini söyledi.






Benzer Haberler

Ünlü oyuncu hayatını kaybetti

NTV

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (21 Haziran 2024 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Sıcaklık mevsim normallerinin 3 ile 5 derece  üzerinde!

Voice Kıbrıs Haber

Mekke’deki hac ibadetinde can kaybı bini aştı

AA

24 milyar dolarlık rekor tazminat talebi

NTV

Bilim insanları, bazı kişilerin neden coronavirüs olmadığını buldu

NTV