FeaturedKIBRIS

“UBP’nin başka bir vekiline hükümeti kurma görevinin verilmesini kabul etmeyeceğiz”

UBP MYK toplantısının sona ermesinin ardından UBP Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu basına açıklama yaptı.

UBP Genel Sekreteri Ertuğrul Hasipoğlu, MYK olarak toplanarak durum tespiti yaptıklarını imzalanan üç metnin yani koalisyon, hükümet ve Türkiye Cumhuriyeti ile imzalanan protokollerin hükümetin yol haritası olduğunu, bunun üzerine dördüncü belge üzerinde ısrar edilip şart konmasının UBP’nin kabul edebileceği bir durum olmadığını söyledi.

Hasipoğlu, dördüncü bir metin talebiyle hükümetten çekilme kararının “sorumluluktan kaçma ve ciddiyetten uzak” bir karar olduğunu söyledi.

Birinci tespitlerinin; hiçbir şekilde bir şartın dikte edilerek UBP’ye kabul ettirilemeyeceği olduğunu söyleyen Hasipoğlu, “İkinci tespitimiz de ortaklarımızın ateşten gömleği giymekten imtina ettikleridir, UBP buna hazırdı. Böyle bir belgeyi sunmakla bir bahane üretmiş oldular” dedi.

Hasipoğlu, UBP’nin 15 bin üyesinin oyuyla seçilmiş parti genel başkanı bulunduğunu, genel başkan haricinde UBP’nin başka bir vekiline hükümeti kurma görevinin verilmesini UBP’nin kabul etmeyeceğini ifade etti.

Hasipoğlu, UBP’nin görevden ve sorumluluktan kaçmadığını ve kaçmayacağını söyleyerek, kurulacak yeni hükümetin oluşumu için MYK’nın parti genel başkanı Sucuoğlu’na görev verilmesi tavsiye kararını ürettiğini nihai kararının Parti Meclisi’nde verileceğini açıkladı.


Benzer Haberler

Lefkoşa’da hırsızlık!

Voice Kıbrıs Haber

‘Ana-yavru edebiyatının bir tarafa bırakılmasını yıllardır söylerim’

Voice Kıbrıs Haber

Meclis yarın toplanacak

Voice Kıbrıs Haber

Covid-19’u yenen Şaliş’ten “aşı olun” çağrısı

Voice Kıbrıs Haber

Ahmet Tokatlıoğlu HP’nin yeni Genel Sekreteri oldu

‘Derinya konusunda ciddi belirsizlikler’ iddiası

Voice Kıbrıs Haber