FeaturedKIBRIS

“Türkiye’nin talepleri yeni bir saldırgan çabanın kanıtı”

Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiadis, Porto’da düzenlenen gayriresmi Avrupa Konseyi çalışmalarının ardından basına açıklamalarda bulundu.

Rum haber kaynaklarına göre, 27-29 Nisan’da Cenevre’de gerçekleştirilen Kıbrıs sorununa ilişkin gayriresmi konferansta olanlar konusunda AB liderlerine bilgilendirmede bulunan Nikos Anastasiadis, toplantı sonrasında basına yaptığı açıklamada, Avrupalı ortaklarının görüşünün, Türkiye’nin Kıbrıs sorununda önerdiği çözümü hiçbir zaman kabul etmelerinin veya rıza göstermelerinin mümkün olmayacağı yönünde olduğunu ifade etti.

Anastasiadis, toplantı sırasında, Kıbrıs Rum tarafı olarak kendilerinin, BM Genel Sekreteri görüşmelerin tekrarlanması kararına götürecek gerekli ortak zeminin orada bulunmasına yardımcı olma iradelerini ve kararlılıklarını anlattığını belirtti.

Anastasiadis “çabalara karşın maalesef Türkiye’nin, parametreler dışındaki, yeni taleplerle geldiğini, istediği şeyin yeni bir saldırgan çabadan başka bir şey olmadığını bir kez daha kanıtladığını” savundu.

Avrupalı ortakların, kendisini anlattıklarını anlayışla dinlediğini ileri süren Anastasiadis, Türkiye-AB ilişkileri açısından çok önemli olan haziran ayındaki Avrupa Konseyi’nin, Türkiye’nin “kabul edilemez ve yasa dışı talebinde” ısrarlı olması durumunda, etkileneceği yönünde uyarıda bulunduğunu da söyledi.

Voice Kıbrıs Haber/TAK


Benzer Haberler

Sterlin ve Euro’da son rakamlar! (10 Temmuz 2023 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Instagram yöneticisi duyurdu! 2 ayrı yeni özellik

Voice Kıbrıs Haber

Girne’de apartmanın damında 7 kişilik ‘kaçak’ yaşam! (Videolu)

Voice Kıbrıs Haber

Güngördü “Bizim dışımızda tecrübesi olan yoktur”

Voice Kıbrıs Haber

Türkiye Merkez Bankası’ndan faiz kararı

Voice Kıbrıs Haber

“Özel bir ortamda yer alabilecek konuşmaları yorumlamakla meşgul olmayacağız”