Türkiye

Türkiye’de 45 yaş üzerindekilerin aşılanması başlıyor

Türkiye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19’la mücadele kapsamında yarın itibarıyla 45 yaş üzerindeki, gelecek pazartesiden itibaren de 40 yaş üzerindeki tüm vatandaşların aşı programına dahil edileceğini bildirdi.

Fahrettin Koca, video konferans yöntemiyle düzenlenen Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, toplantıda aşılama programı ve yerli aşı çalışmalarının ele alındığını belirtti.

Artık hangi kısıtlamaların uygulanacağı, hangi tedbirlerin alınacağı telkinleri için değil, normalleşmeyi daha hızlı ve güvenli nasıl sağlayacaklarına yönelik bilgiler vermek için açıklama yaptığına işaret eden Koca, şöyle konuştu:

“Uzunca bir süreden beri hayatın her alanını kuşatmış bir mücadele veriyoruz. Artık gündemimiz aşı programı ile bağışıklığı elde ederek eski normallerimize en kısa sürede nasıl döneceğimizdir. Bu zor günler artık geride kalıyor. İşlerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz. Büyüklerimizin ellerini doya doya öpeceğimiz, sevdiklerimizle kucaklaşacağımız, çekinmeden tokalaşacağımız günler yakın. El ele parklarda yürüyeceğimiz, tatili tatil gibi yapabileceğimiz, gündemimizi salgının değil, bizim belirleyeceğimiz günlerin arifesindeyiz.”

45 YAŞIN ÜZERINDEKI VATANDAŞLARIN AŞILANMASI YARIN BAŞLIYOR

Bakan Koca, güvenle eski günlere dönülebilmesi için üç konunun önemine dikkati çekerek “İlki sırası gelen vatandaşlarımızın gecikmeden aşılarını olmalarıdır. Bu, toplumsal bağışıklığı en kısa sürede kazanmamız için ilk şart. İster yaş ister meslek grubu sebebiyle sıranız gelmiş olsun, lütfen zaman kaybetmeden aşınızı olun. Yarın itibarıyla 45 yaşının üzerindeki vatandaşlarımız da aşılanmaya başlıyor. Gelecek pazartesi günü ise 40 yaş üzeri tüm vatandaşlarımız da aşı programına dahil edilmiş olacak.” diye konuştu.

İkinci önemli konunun aşılama ile toplumsal bağışıklık elde edilene kadar kişisel tedbirlere tavizsiz uyulması olduğunu vurgulayan Koca, aşı olan vatandaşların da toplumsal bağışıklık elde edilene kadar tedbirlere uyması gerektiğini söyledi.

(AA/FG)


Benzer Haberler

Erdoğan Karadeniz’deki yeni rezervi açıkladı

Voice Kıbrıs Haber

Türkiye’nin ikinci sondaj gemisi Çanakkale Boğazı’nda

Voice Kıbrıs Haber

Süper Loto rekora koşuyor…

Türkiye Barolar Birliği Başkanı’ndan Maraş toplantısına ilişkin açıklama

Voice Kıbrıs Haber

Malatya’daki deprem paniğe neden oldu!

NTV

Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. turu KKTC sonuçları…

Voice Kıbrıs Haber