FeaturedKIBRISKıbrıs Sorunu

“Türk tarafının önerilerine karşı, Anastasiadis uluslararası kampanya başlattı “

Cumhuriyetçi Türk Partisi(CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiadis ‘in Türk tarafının BMGK kararları dışında olduğu konusunda AB ve BMGK üyelerine yönelik uluslarası kampanya başlatacağı yönündeki açıklamaya dikkat çekerek, Kıbrıs Türk tarafına “Cenevre’de elde edilen başarı bu” eleştirisinde bulundu.

Erhürman, sosyal medya hesabında konuyla ilgili paylaşımda bulundu. Paylaşımı şöyle:

“Cenevre’ye gidip, BMGK kararlarında yer alan siyasi eşitlik açıkça kabul edilsin, sonuç odaklı, ucu açık olmayan ve status quo’yu bitirecek modalite geliştirilsin, resmi müzakereye başlayalım diyecektik.

Anastasiadis, Crans Montana’da yaptığı gibi bunu reddederse, AB ve BMGK üyeleri nezdinde girişimlere başlayacak ve irademizi hatırlatıp, çözüm için Anastasiadis üzerinde baskı kurulmasını talep ederek, izolasyonların hiçbir meşru gerekçesi kalmadığını, kaldırılması gerektiğini anlatacaktık.

Şimdi Anastasiadis “uluslararası seferberlik” başlatacağını, Türk tarafının BMGK kararları dışında olduğu konusunda AB ve BMGK üyelerini bilgilendireceğini söylüyor. Cenevre’de elde edilen başarı bu!!!”

Voice Kıbrıs Haber


Benzer Haberler

“İbrahim Koreli her zaman saygı ile anılacak”

Voice Kıbrıs Haber

Almanya’nın yeni Cumhurbaşkanı Steinmeier Oldu

Voice Kıbrıs Haber

“Talat’ın açıklamasının Kıbrıs Türkü’ne yararı yok”

TAK

Nöbetçi eczaneler (13 Şubat 2020)

Voice Kıbrıs Haber

“Üç gün daha uzattım demesinin bir anlamı yok”

Voice Kıbrıs Haber

Anastasiadis’in bir daha seçilme arzusu