FeaturedKIBRIS

Turizm sezonuna yine kokuyla girildi

Girne Antik Liman’da yıllardır süregelen lağım sorunu nihayet çözülüyor. Antik Liman’da tuvaletlerin hemen yanında bulunan kanalizasyon pompa istasyonunda kokuya neden olan motor yenileniyor. Uzayan çalışma ise bölgedeki esnafı bezdirdi.

Turizmin başkenti Girne’de her yıl binlerce turist tarafından ziyaret edilen Antik Liman’da yıllardır süre gelen lağım kokusu sorununa köklü çözüm üretilmesi için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Antik Liman’da tuvaletlerin hemen yanında bulunan kanalizasyon pompa istasyonundaki motorun  yenilenmesi için başlatılan çalışma devam ediyor. Çalışmanın uzaması ise bölgedeki esnafı kızdırdı.

Bir aydır devam eden motor yenileme çalışmalarının tamamlanması ile birlikte Girne Antik Liman’da herkesi rahatsız eden lağım konusu son bulacak.

Güngördü: Koku giderilecek

Girne Belediyesi Başkanı Nidai Güngördü, çalışmaların bir aydır devam ettiğini belirterek lağım kuyusunun üzerinin beton dökülerek kapatılacağını söyledi.

Güngördü, Girne Antik Liman’da bundan böyle lağım sorununun yaşanmayacağını ifade etti.

Nidai Güngördü, “Girne Antik Liman’da 15-20 yıldır lağım kokusu sorunu yaşanıyor. Soruna çözüm üretmek adına gerekli çalışmalara Nisan ayında başladık ancak koşullarına bağlı olarak çalışmalar hedeflenen sürede tamamlanamadı. Kuyudaki su boşaltıldı, bugün de üzerine beton dökülerek kapatılacak. Liman lağım kokusu derdinden artık kurtulacak” diye konuştu.

Kaynak: HABER KIBRIS


Benzer Haberler

HP’den ekonomiyi ayağa kaldırmak için 6 maddelik paket

Voice Kıbrıs Haber

TDP: “YÖDAK’ın başına gerçek bilim insanlarının atanması gerekir”

Voice Kıbrıs Haber

Rum halkı doğalgazdan Türklere pay verilmesine karşı

SysAdmin

Türkiye’de 4 Temmuz corona virüs tablosu

Voice Kıbrıs Haber

2 kişinin tabancayla vurulmasına ilişkin olayda yeni gelişme!

Nazlı “Sadece iktidara değil, tümüyle rejime muhalefet edeceğiz”

Voice Kıbrıs Haber