FeaturedKIBRIS

“Tüm tarafları bir masa etrafında toplayın”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, ülkede üretimde yaşanan sorunlarla ilgili açıklama yaparak “Üretimi bitirmek, Kıbrıs Türk halkını bitirmektir!” dedi.

Erhürman’ın sosyal medyadan yaptığı açıklama şu şekilde:

“Girdi maliyetlerinin artması ve üreticiye sürdürülebilirliği sağlayacak desteğin verilmesine ilişkin planların yapılmaması, uygulanan yanlış politikalar, daha doğrusu politikasızlık sektörü allem gallem etti.

Süt azaldı. Hellim için yaşamsal önemde olan ve artırılacağı söylenen küçükbaş hayvan sayısı da tam tersine azaldı.
Tam da bu ortamda sütün Türkiye’ye ihraç edilmesi gündeme geldi. Oysa içerideki imalatçı şu anda süt azlığı nedeniyle kapasitesinin çok çok altında çalışıyor.
Bu gidişin toplam sonucu, hem hayvan üreticisinin, hem imalatçının batması, dahası iç piyasada hem sütün hem de süt ürünlerin daha da pahalılaşması! Bir de hellime bağlanan umutların başka bahara kalması tabii!
Bir an önce silkinip kendinize gelin, tüm tarafları bir masa etrafında toplayın ve ortaya, üreticiyi girdi maliyetlerindeki artış karşısında destekleyecek, sektörün tamamının sürdürülebilirliğini sağlayacak bir plan çıkarın. Üretimi bitirmek, Kıbrıs Türk halkını bitirmektir!”

Benzer Haberler

Neofitu uyardı “bugünkü fırsat penceresi Kıbrıs sorununun mezar taşı olabilir”

TAK

3 proje için çalışmalar başladı

SysAdmin

6 metreden düşen işçi yaşam savaşını kaybetti

Voice Kıbrıs Haber

Nöbetçi eczaneler

Voice Kıbrıs Haber

Türkiye’de 153 kişi yaşamını yitirdi, 29 binin üzerinde yeni vaka

Kayıp şahıs aranıyor

Voice Kıbrıs Haber