FeaturedKIBRISKıbrıs Sorunu

‘Tüm Kıbrıslılar yararına bir çözüm bulunması mümkün’


Britanya’nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakanı Sir Alan Duncan, dün BM Genel Sekreteri’nin özel görevlisi Bayan Jane Holl Lute ile görüştü.

Sir Duncan görüşme sırasında, İsviçre’nin Crans-Montana kentinde yer alan Kıbrıs Konferansının başarılı bir şekilde tamamlanmamasına rağmen, geçen yıllarda yapılan müzakerelerde askıda bulunan konularda önemli ilerleme sağlandığı görüşü ifade etti.

Kıbrıs Haber Ajansı’nın elde ettiği bilgilere göre, Britanyalı yetkili, Britanya’nın Kıbrıs sorununa uluslararası düzeyde kabul edilen iki bölgeli, iki toplumlu bir federasyon modeli temelinde kapsamlı adil ve kalıcı bir çözüm bulunmasını güçlü bir şekilde destekleyeme devam ettiğini vurguladı.

Sir Alan Duncan, dün öğleden sonra Britanya Dışişleri Bakanlığında Bayan Lute ile görüştü ve elde edilen bilgilere göre, yapılacak çabaların geçen yazda kaydedilen ilerlemenin üzerine “inşa edilmesi” durumunda ve gerekli siyasi iradeyle tüm Kıbrıslılar ve bölgenin yararına bir çözüm bulunmasının mümkün olduğu belirtildi.

Bayan Lute, Britanya Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt ile de görüştü ve hem Sir Duncan hem de Dışişleri Bakanı Britanya’nın Kıbrıs sorununa bir çözüm bulunması için zor seçenekler ve uzlaşmalar gerektiği görüşünü ifade ettiler.

Kaynak: CNA -Kıbrıs Haber Ajansı






Benzer Haberler

İsrail’den tehdit: Lübnan’ı taş devrine döndürürüz

NTV

Döviz piyasalarında son rakamlar

Voice Kıbrıs Haber

Yedek parça şirketinde yangın!

Voice Kıbrıs Haber

Üç zanlıdan biri 1252 gündür ülkede kaçak yaşıyordu

Voice Kıbrıs Haber

ABD Büyükelçisi Fisher, kadın girişimcilerin işletmelerini ziyaret etti

TAK

Ölümlü kazanın detayları açıklandı!

Voice Kıbrıs Haber