FeaturedKIBRIS

Tuğcu’dan Aydın’a “Dün toplamda 58.6 saat’lik kesinti yaşandı, bu mu kesintilerin son bulmuş hali?”


Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) Başkanı Ahmet Tuğcu, Kıbrıs’ın kuzeyinde dün toplam 58 saat elektrik kesintisi olduğunu açıklayarak, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek) yetkililerini eleştirdi, sorular yöneltti.
Tuğcu’nun açıklamasının tam metni aşağıdaki gibidir:
“Halkı 58.6 saat boyunca elektriksiz bırak, ama SAKIN Emrullah Turanlı’ya DOKUNMA, dokunmaya kalkana da POLİS engeli koy!
Dört aylık borç yükü 92 Milyon TL’ye ulaşmasına rağmen Emrullah Turanlı’nın işletmecisi olduğu Ercan Havalimanı’nın elektriğine zinhar DOKUNULAMAZKEN, vatandaş dün yine toplamda 58.6 saat’lik kesinti yaşadı.
Kendi kurumuna yatırım yapmayarak, bu sıcak havada aşırı yüklenme sonucu Teknecik’in sürekli üretim yetersizliğine düşmesine sebep olan KIB-TEK yönetimi, enerji tasarrufu yapmak amacıyla son 24 saatte toplam 122 farklı köy, site, sınır kapısı ve tesiste, elektrik kesintisi uyguladı.
En son geçtiğimiz hafta yaşanan yoğun kesintilerin ardından 8 Haziran tarihinde yaptığı açıklamada, ‘Kesintiler son bulmuştur’ diyen KIB-TEK Genel Müdürü Dalman Aydın’a soruyoruz?
Bu mu kesintilerin son bulmuş hali?
Aşağıdaki listede, dün (14 Haziran 2024) kesinti yapılan bölgeleri ve bölge bölge kaç saat/dakika kesinti yapıldığını görebilirsiniz.
KIB-TEK yönetimi, bırakın Ercan’ın 92 Milyon TL’lik borcunu tahsil etmeyi, bu ‘ADALEETSİZLİKTİR’ diyerek HALK’ın cebine fatura edilen bu borcun hesabını soran EL-SEN’in karşısına yasal olmayan bir şekilde Polis’i yığadursun, borcunu eksiksiz ödeyen vatandaşı, bu kavurucu sıcakta hiç yüzü kızarmadan elektriksizliğe mahkum ediyor.
Genel Müdür Dalman Aydın ve Hüseyin Paşa başkanlığındaki KIB-TEK Yönetim Kurulu üyeleri, sizin sorumluluğunuz T&T’yi ya da AKSA’yı beslemek değil, bu HALK için görev ifa etmektir.
Sizi o mevkilere getiren siyasilerin yelkenine rüzgar olmaktan vazgeçip, gerçek sorumluluğunuzun farkına varın!
KIB-TEK’e, yani bu halkın öz varlığına yatırım yapın; milyonlarca borcun üzerine yatarak bu halkın parasına göz dikenlere dur deyin!

T/T’nin patronu EMRULLAH TURANLI’nın ya da AKSA’nın patronu CEMİL KAZANCI’nın servetine servet katmak yerine, kendi vatandaşınızın hakkını, hukukunu KORUYUN!”






Benzer Haberler

Serdal Gündüz ile Berke Özbek’in duruşması yarın devam edecek

TAK

Mezuniyet konuşması büyük yankı uyandırdı!

Voice Kıbrıs Haber

Larnaka’da tsunami hazırlığı

TAK

Alec Baldwin hakkındaki suçlamalar belli oldu

NTV

Sürücülere uyarı: Taşkınköy’de kazı çalışması yapılacak

Voice Kıbrıs Haber

Hristodulidis’ten Hizbullah tehdidine yanıt!

TAK