FeaturedKIBRIS

Toros “KKTC’de kamu sektörü kontrolsüz büyüdü”

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, dün gecikmeli başladığı toplantısını gece saatlerine kadar sürdürdü.

Toplantının son bölümünde güncel konuşmalar yapıldı.

Meclis’te daha sonra CTP Milletvekili Fikri Toros “Bölgesel bir ada ekonomisi mi yoksa dünyadan kopuk bir devletçi ekonomi mi?” başlıklı konuşma yaptı.

Arıklı’nın konuşmasında dile getirdiği bazı bilgilerle ilgili verdiği bilgilerin gerçekleri yansıtmadığını söyleyen Toros, aynı coğrafyadaki Ürdün’ün güneş enerjisiyle ilgili yaptığı gibi çalışmaların örnek alınabileceğini belirtti.

Güney Kıbrıs şebekesiyle kalıcı bir bağlantı olduğunu bunun da unutulmaması gerektiğine işaret eden Toros, KKTC’de kamu sektörünün kontrolsüz büyüdüğünü, var olan sorunların da sadece protokol tahtında çözümlenmeye çalıştığını söyledi.

KKTC’nin TC yardımlarıyla refah içinde yaşayabileceği düşüncesinin halen devam ettiğini hatırlatan Toros, “Sonuçta halkın refaha ulaşabileceği kanalları tıkamıştır” dedi. Fikri Toros, siyasi belirsizlik ve istikrarsızlığın yatırım odaklı kalkınma planını zorunlu kıldığını ifade etti.

Pandemi sonrasında ekonomiyi tartışırken konuşulması gereken konuları sıralayan Toros, ekonomi için yapılabileceklere örnekler verdi.

KKTC’nin ekonomik kalkınma için yapısal dönüşüm gündemine ihtiyaç olduğunu vurgulayan Toros, yapılması gerekenlerle ilgili ayrıntılı bilgi verdi.

Daha sonra Meclis Genel Kurulu gruplar arası mutabakatla sona erdi.

Meclis’in bir sonraki birleşimi 14 Haziran Pazartesi saat 10.00’da olacak.

TAK


Benzer Haberler

İthal ürünlerden 34 numunede 33 ürün, yerli ürünlerden 20 numuneden 15’i temiz

TAK

“Taleplerimiz dikkate alınmadığı sürece grevler artarak devam edecek”

Güzelyurt Polis Müdürlüğü telefonunda arıza

Voice Kıbrıs Haber

1 kişi daha yoğun bakıma alındı!

Voice Kıbrıs Haber

İskele Belediyesi’nden Eğitime Katkı Devam Ediyor

Voice Kıbrıs Haber

1 haftada 64 kaza

Voice Kıbrıs Haber