DÜNYA

Törene kraliyet ailesinden ve Prens Philip’in yakınlarından sadece 30 kişi katıldı

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in eşi Prens Philip, Windsor Kalesi’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Edinburgh Dükü, 9 Nisan’da 99 yaşında hayatını kaybetmişti.
Prensin naaşı, Windsor Kalesi bünyesindeki St George Kilisesi’ndeki törenin ardından kilisenin şapelinde özel bir bölümde geçici olarak defnedildi. Koronavirüs kısıtlamalarından dolayı, kurallar gereği törene kraliyet ailesinden ve Prens Philip’in yakınlarından sadece 30 kişi katıldı.
Prens Phillip’in naaşı, özel bir araçla St George Kilisesi’ne taşındı. Kraliçe ve Prens’in çocukları Prens Charles, Prenses Anne, Prens Andrew ve Prens Edward ile torunları Prens William ve Prens Harry araca eşlik etti.

Prens William ile Kraliyet’teki görevlerinden ayrılan ve ailesiyle sorunları olduğu gündemden düşmeyen Prens Harry’nin arasında Prenses Anne’in oğlu Peter Phillips yürüdü.

Kraliyet ailesinin erkek üyelerinden askeri üniforma yerine sivil kıyafetler giymeleri istendi.

Kraliçesi II. Elizabeth ise korteji limuzin ile takip etti.

St. George Kilise’sine gelindiğinde TSİ 17.00’de ülke çapında saygı duruşu yapıldı. Tabutun üzerine Prens Philip’in donanma şapkası ve törenlerde kullanılan donanma subayı kılıcı konuldu.

Tüm tören televizyonlardan canlı yayınlandı.

Cenaze merasimini Canterbury Başpiskoposu Justin Welby yönetti. 73 yıllık hayat arkadaşına veda eden Kraliçe II. Elizabeth merasim esnasında tek başına oturdu. İki sandalye mesafesinde oğlu Prens Andrew yer aldı.

Başbakan Boris Johnson yerini bir Kraliyet ailesi üyesine verebilmek için törene katılmadı.na özel ilgi gösterdi.

(Euronews)


Benzer Haberler

Çöl çekirgeleri Afrika Boynuzu’nu istila etti

Voice Kıbrıs Haber

Türkiye’de Irak ve Suriye Tezkeresi Meclis’ten Geçti

Hollanda’dan tartışmalara sebep olan ötanazi kararı

Çığ düşmesi sonucu 10 dağcı öldü, 11 dağcı kayıp

Elon Musk “pedofili” iftirasından yargılanacak

Voice Kıbrıs Haber

Dev asteroid Dünya’yı teğet geçecek