FeaturedKIBRISPolitika

“TL’nin değer kaybetmesi KKTC’de fırtınalar yarattı”

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda daha sonra 62’nci madde tahtında konuşmalara yer verildi.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman söz aldı. İlk olarak döviz krizi konusuna değinen Erhürman kendi hükümetleri döneminde yaşanan benzeri bir döviz krizinde kendilerine karşı büyük bir kampanya başlatıldığını söyledi.

O dönemde Güney Kıbrıs’tan geçişlerin olmasının ve turizm faaliyetlerinin sürmesinin bir avantaj yarattığını anımsatan Erhürman, öte yandan TL’nin değer kaybetmesinin Türkiye’de rüzgarlar estirdiğinde KKTC’deki fırtınalar yarattığını çünkü KKTC ekonomisinin ithalat üzerine kurulduğunu anlattı.

Türkiye ile imzalanan protokollerin önemli bir unsurunun öngörülebilirlik olduğunu ifade eden Erhürman, bu bağlamda protokole gerekli maddelerin, tüm uyarılarına rağmen konulmadığını savundu.

Bakanlar Kurulu’nun hiç vakit kaybetmeden bu konuda ne yapılabileceğine dair çalışmalara başlaması gerektiğini dile getiren Erhürman, kendi hükümet dönemlerinde alınan önlemlere de bakılabileceğini ifade etti.

Dün Yüksek Mahkeme Başkanı’nın Nisan ayında erken seçim tarihi ya da ara seçimle ilgili karar alınması gerektiği yönündeki açıklamalarına değinen Erhürman, bunu kendilerinin de aylardır söylediğini belirtti.

Erhürman bu konudaki belirsizliğe son verilmesi gerektiğini kaydetti.

TAK


Benzer Haberler

Mültecilere yardım eden 1 kişi tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Brent petrolün varil fiyatı bugün ne kadar oldu?

AA

KKTC Fenerbahçeliler Derneği yardım kampanyası organize ediyor

YDÜ Mühendislik Fakültesi mezunları diplomalarını aldı

Voice Kıbrıs Haber

Bazı bölgeler 6 saat elektriksiz kalacak

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin 21 TL’yi aştı

Voice Kıbrıs Haber